máj 26, 2021
16 Views
0 0

Az AMD is búcsút inthet a “tűs” processzoroknak

Written by

Az Intel után az AMD is teljesen dobhatja a PGA foglalatot, iparági pletykák alapján ugyanis a jövőre érkező AM5 tokozás már LGA kivitelű lesz.

Atlassian felhasználók, gyülekezzetek! (x)

Június 8-10. között ismét lesz META-INF Atlassian Day. Az eddigi legizmosabb előadói lineup, nemzetközi előadókkal. Fókuszban az új Cloud és Data Center megoldások.

Atlassian felhasználók, gyülekezzetek! (x) Június 8-10. között ismét lesz META-INF Atlassian Day. Az eddigi legizmosabb előadói lineup, nemzetközi előadókkal. Fókuszban az új Cloud és Data Center megoldások.

Amennyiben a kiszivárgott információk helytállóak, a chiptervező 2022-re datált AM5 foglalata Land Grid Array típusú lesz, melynek értelmében a processzor tokozásáról elköltpznek a jelenleg használatos tűszerű érintkezők. A lépés hátterében a hírek szerint jelentősen megnőtt érintkezőszám állhat. A pletykák alapján az AM5-re 1718 darab érintkezőt tervezett az AMD, amely 29 százalékkal múlja felül az AM4 1331 darab érintkezőjét. A PGA-s megoldások között már utóbbi is kifejezetten magas számnak tekinthető, további bővítést pedig valószínűleg nem lehetne könnyen eszközölni, tehát úgy fest, az LGA-s váltás gazdaságosabb az AMD részére. Kérdés, hogy a cég mire használja majd fel az extra érintkezőket, a hírek szerint ugyanis a memóriacsatornák száma nem változik, miközben a PCI Express sávok száma is csak négy darabbal gyarapodik majd.

lga

Május 31-én 10 alkalmas, 30 órás biztonságos programozás képzést, június 1-jén pedig 6 alkalmas, 12 órás Scrum Update képzést indít a HWSW, mely kifejezetten a Scrum Guide újdonságaira fókuszál. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

www.hwsw.hu/daralo/63313/amd-am5-foglalat-platform-processszor.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?