jún 5, 2021
1 Views
0 0

Átvette a parancsnokságot Ruszin-Szendi Romulusz

Written by

Átvette a parancsnokságot Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség új parancsnoka szombat délelőtt Budapesten, a Parlament kupolatermében.

Áder János köztársasági elnök határozata szerint Ruszin-Szendi Romulusz kinevezése június 3-tól 2026. május 31-ig szól. Az ünnepségen Korom Ferenc volt parancsnok átadta utódjának a Magyar Honvédség Parancsnokságának csapatzászlaját − írja az MTI.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter ünnepi köszöntőjében kiemelte: a csapatzászló a hazához, a nemzethez, az eskühöz és a csapathoz való kitartó hűség, valamint a bátorság, a katonai becsület és a bajtársiasság jelképe, amely önmagában is megtestesítő szimbóluma egy adott katonai szervezetnek, jelen esetben a teljes Magyar Honvédségnek.

Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki beszédében kiemelte, hogy a feladat felépíteni egy modern, erős hadsereget, hogy Magyarországot megtámadni még véletlenül se jusson eszébe senkinek. Szerinte a magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia.

A vezérőrnagy meghallgatás június elsején történt. Kinevezését hat igen, egy nem és két tartózkodás mellett támogatott az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága. Kinevezéséről csütörtökön Áder János köztársasági elnök nevezte ki. 

index.hu/belfold/2021/06/05/parlament-ruszin-szendi-romulusz-parancsnoksag-benko-tibor-orban-viktor-honvedseg-parancsnok/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?