máj 27, 2021
187 Views
0 0

Átvette a Huawei szerepét a Xiaomi

Written by

Azt már eddig is sejteni lehetett, hogy a Huawei Technologiest sújtó amerikai szankciók egyik legnagyobb haszonélvezője egy szintén kínai piaci szereplő, a Xiaomi Corporation lehet, ám a cég idei első negyedéves üzleti jelentése már szemernyi kétséget nem hagy afelől, hogy a vállalat végérvényesen betöltötte az egykori okostelefon-nagyágyúnak számító Huawei összeomlása után keletkező űrt.

A vállalat idei első negyedéves árbevétele újabb rekord szintre emelkedett, így a március 31-ével záródó háromhónapos időszakban a céghez 76,8 milliárd jüan (körülbelül 12 milliárd dollár) folyt be, ami nagyjából 55%-os növekedésnek számít az előző év azonos időszakához képest, illetve kétmilliárd jüannal szárnyalja túl az előzetes elemzői várakozásokat. 

Ennél is nagyobb mértékben, 163,8%-kal nőtt a társaság nettó nyeresége, mely az első negyedévben elérte a 6,1 milliárd jüant (nagyjából 950 millió dollár). A társaság továbbra is a harmadik legnagyobb okostelefon-gyártó a világon, 14,1%-os globális piaci részesedéssel – az első negyedévben 49,4 millió Xiaomi okostelefon fogyott világszerte.

xiaomi_store_2

Atlassian felhasználók, gyülekezzetek! (x)

Június 8-10. között ismét lesz META-INF Atlassian Day. Az eddigi legizmosabb előadói lineup, nemzetközi előadókkal. Fókuszban az új Cloud és Data Center megoldások.

Atlassian felhasználók, gyülekezzetek! (x) Június 8-10. között ismét lesz META-INF Atlassian Day. Az eddigi legizmosabb előadói lineup, nemzetközi előadókkal. Fókuszban az új Cloud és Data Center megoldások.

A Xiaomi több fontos külpiacon is erősítette a versenyképességét. A Canalys számai szerint a vállalat 85,1 százalékos éves növekedést követően először szerezte meg a második helyet Európában az okostelefonok piacán az elmúlt negyedévben (ahol a cég piaci részesedése 22,7 százalék volt). A társaság Kelet-Európában már az egymást követő második negyedévben lett piacvezető, az okostelefonok eladásai 81,8 százalékkal növekedtek egy éven belül és a vállalat piaci részesedése elérte a 32,5 százalékot.

A cég számára jó hír, hogy a növekedésnek a jelek szerint a Huawei-jel ellentétben – legalábbis egyelőre – nem fogja útját állni Amerika, miután a helyi bíróság végzésében semmissé nyilvánította az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának azon korábbi minősítését, amely szerint a Vállalat a „Kommunista Kínai Hadsereg Vállalata” („Communist Chinese Military Company” – CCMC). A minősítés semmissé nyilvánításával a bíróság feloldotta azokat a korlátozásokat is, amelyek az Egyesült Államok állampolgárait eddig megakadályozták abban, hogy a Vállalat kötvényeit megvásárolják vagy birtokolják.

www.hwsw.hu/hirek/63314/xiaomi-negyedeves-jelentes-huawei-nyereseg-arbevetel-novekedes.html

Komment írása

Article Categories:
HWSW
banner

Vélemény, hozzászólás?