febr 20, 2021
5 Views
0 0

Atlétika: az Egyesült Államokban készül tovább Van Niekerk

Written by

Az Egyesült Államokban készül tovább Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai címvédője és világcsúcstartója.

Az Egyesült Államokban készül tovább Wayde van Niekerk (Fotó: AFP)


Hirdetés

A dél-afrikai atléta ideiglenesen búcsút mondott edzőjének, Tannie Ans Bothának, mert a továbbiakban Lance Brauman vezetésével Floridában készül, többek között a 200 méteren világbajnok Noal Lyles, és a női 400 méter olimpiai címvédője, Shaune Miller-Uibo társaságában.

„Bármennyire is élveztem a közös munkát Tannie Ans Bothával és csoportjával, a világ legjobb sprinterjei mellett kell edzenem, mert továbbra is abban reménykedem, hogy megdönthetem a világrekordomat” – nyilatkozta szombaton Van Niekerk.

Hangsúlyozta, a közeljövő sikerei miatt költözik ideiglenesen az Egyesült Államokba, az idén nyárra halasztott tokiói olimpia után pedig átértékeli az edzésterveit.

A 28 éves, olimpiai és kétszeres világbajnok Van Niekerk térdszalagja 2017 októberében elszakadt, amikor pályára lépett Fokvárosban egy jótékonysági rögbimérkőzésen. Felépülése a vártnál sokkal hosszabb időt vett igénybe, mert többször is visszaesett. Az edzéseket 2019 őszén kezdte újra, majd tavaly februárban versenyzett ismét. 

(MTI)

www.nemzetisport.hu/atletika/atletika-az-egyesult-allamokban-keszul-tovabb-van-niekerk-2811367

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?