ápr 30, 2021
5 Views
0 0

Árván maradtak az elhunyt NB I-es kézikapus gyermekei: Zoé és Zóra egy év alatt veszítették el a szüleiket

Written by

Az anyuka, Bödör Szilvia halála a friss seb, ami barátoknak, ismerősöknek, sporttársaknak is borzalmas fájdalmat okoz. Az egykori élvonalbeli kézilabdakapust tegnap búcsúztatták; kívülállónak igazából átérezni sem lehet, mi játszódhat le szeretteiben, de leginkább két, árván maradt gyermekében.

(A legfrissebb hírek itt)

A sors olykor kegyetlen tud lenni. Nagyon kegyetlen. Hiszen a családot már tavaly is sokk érte, amikor infarktusban májusban elhunyt az édesapa. Bödör Szilvia, az özvegy – milyen fájdalmas is ez a szó – azonban próbált továbbra is mindent megtenni, hogy helyt álljon. Figyelt szeretteire, és még az ősszel, 51 évesen is rendszeresen szerepelt klubjában, az NB II-es Egerszegi KK-ban. Mentora volt a fiatal játékosoknak, mindenben segített ifjú csapattársainak, akik nagyon szerették, példaképként tekintettek rá.

(Ez is érdekelheti: Az elárvult pólós és húga teljesen összetörtek a gyászban – Két hét alatt vitte el édesapjukat a járvány: így próbálnak segíteni a rokonok)

Az ősszel még szerepelt az Egerszegi KK-ban /Fotó: Jóna István

Az ősszel még szerepelt az Egerszegi KK-ban /Fotó: Jóna István

Csakhogy a szervezetében januárban rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak az orvosok. Kemoterápiás kezelést kapott, minden erejével küzdött a súlyos betegség ellen, de a szervezete feladta a harcot a gyilkos kórral szemben. Gyermekei árván maradtak.

– Zoé és Zóra talán még fel sem fogta, hogy mi történt velük, képtelenek mindezt feldolgozni. Nem beszélnek a két tragédiáról, pedig lehet, az lenne a jó, ha kiadnák magukból a mérhetetlen fájdalmat. Zóra az édesapja elvesztése óta pszichológushoz jár, őt és Zoét is nagyon megviselték az elmúlt hónapok – mesélte Bödör Gyula, az elhunyt kapus testvére, aki az árván maradt gyermekek gyámja lett. – Másfél hónap van hátra a tanévből, a lányok befejezik az iskolát Zalaegerszegen, azt követően meglátjuk, hogyan tovább. Zoé valószínűleg hozzám költözik Csurgóra. Zóra ősszel kezdi meg a gimnáziumi tanulmányait. Az a terve, hogy Zalaegerszegen marad a kollégiumban.

Bödör Gyula számára soha el nem múló fájdalmat jelent csütörtökön eltemetett testvére elvesztése. Rendkívül közel álltak egymáshoz.

– Egészen az utolsó pillanatokig bíztunk benne, hogy felépül. Az első kemoterápiás kezeléseket követően optimisták voltunk. Úgy tűnt, jobban érzi magát. Nem sokkal később azonban rosszul lett, kiderült, hogy sajnos áttétek alakultak ki a szervezetében. Hősiesen viselte a betegségét, sohasem panaszkodott. Nagyon hiányzik mindannyiunknak – mondta a gyászoló testvér a könnyeivel küszködve. – Óriási erőt ad nekünk ebben a nehéz helyzetben, hogy nagyon sokan igyekszenek segíteni. Létrejött egy alapítvány, amelyen keresztül bárki támogathatja Zoét és Zórát. Mindenkinek, aki segít, mérhetetlenül hálás vagyok.

(Ez is érdekelheti: Ismét a koronavírus okozott feldolgozhatatlan tragédiát: kilenc gyermek maradt félárván két pécsi családban)

Bödör Gyula, a kézilabdakapus testvére vigyáz a gyerekekre /Fotó: Facebook

Bödör Gyula, a kézilabdakapus testvére vigyáz a gyerekekre /Fotó: Facebook

(Ez is érdekelheti: Covid-fertőzés miatt maradt árván egy fiatal sportoló és a húga – Besenyszögön is a járvány okozott családi tragédiát)

Így lehet őket támogatni

Aki segíteni szeretne a kézilabdakapus árváinak, az alábbi számlaszámra küldött pénzzel teheti meg.

Bödör Gyula

IBAN HU.98. 1177 3432 2055 6613 0000 0000

Közlemény: Zóra és Zoé támogatására

www.blikk.hu/sport/csapat/bodor-szilvia-nb-i-es-kezikapus-gyerekek-arva-tragedia/48k30lk

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?