ápr 26, 2021
2 Views
0 0

Arsenal: még mindig heti 315 ezer fontjába kerül a klubnak Özil – sajtóhír

Written by

Mint ismert, Mesut Özil a téli átigazolási időszakban ingyen csatlakozott a török labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) jelenlegi második helyezettjéhez, a Fenerbahcéhoz. Ugyanakkor a heti 350 ezer fontos fizetésének 90 százalékát még mindig korábbi csapata, az Arsenal fizeti – számolt be a The Athletic.

Úgy tűnik, Özil megtarthatta hatalmas fizetését (forrás: AFP)


Hirdetés

Mesut Özil a Real Madridot hagyta ott 2013-ban az Arsenal kedvéért, ahol aztán 184 bajnokin lépett pályára, ám londoni korszaka végére már csak elvétve kapott lehetőséget: az „ágyúsok” jelenlegi edzője, Mikel Arteta mellőzte. 2021 januárjában, átigazolási díj nélkül csatlakozott jelenlegi csapatához, a Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahcéhoz

Az Arsenal 2018-ban 350 ezer fontos fizetés mellett hosszabbította meg Özil akkori szerződését – a két fél elköteleződése az „ágyúsok” történetének legjobban fizetett játékosává tette a németet.

A The Athletic az Arsenallal kapcsolatos hírekben járatos újságírója David Ornstein információ szerint klubváltása ellenére a játékos fizetésének 90 százalékát – 315 ezer fontot – korábbi csapata fizeti.

A Daily Mail megerősítette a The Athletic információját: a lap azt írja, bár korábban arról lehetett hallani, hogy Özilnek 68 ezer fontot fizet a Fener, valójában „csak” 35 ezer fontot kaphat a törököktől. Ez pont a hiányzó tíz százalékot jelentené.

A lap szerint a megegyezés csupán a nyárig szól, az Arsenal az idény végéig finanszírozza Özil fizetésének jelentős részét.

www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/arsenal-meg-mindig-heti-315-ezer-fontjaba-kerul-a-klubnak-ozil-sajtohir-2822993

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?