máj 2, 2021
9 Views
0 0

Arra kényszerítette az ukrán képviselő a vámparancsnokot, hogy ismételje utána: „A magyarok a mi barátaink”

Written by

Abszurd jelenetet rögzítettek a magyar–ukrán határon, a csapi határállomásnál. Hatalmas sor alakult ki a kilépő oldalon, ami miatt Mikola Tiscsenko, a kormánypárt parlamenti frakcióvezető-helyettese kérdőre vonta Mikola Pozso megbízott vámparancsnokot, aki viszont a magyar oldalt okolta a kialakult helyzetért. Akkor még nem sejtette, hogy élete legmegalázóbb percei következnek. „Figyeljen rám, ők a szomszédaink, Magyarország a legfontosabb stratégiai partnerünk. Nem őket kell okolni a problémák miatt, semmiben sem vétkesek, ők a barátaink” – fakadt ki a képviselő, majd felszólította a vámparancsnokot, hogy mondja utána:

„A magyarok a mi barátaink.”

Ez még nem volt elég a politikusnak, a leforrázott vámparancsnoknak kamera előtt is el kellett ismételnie ugyanezt. Az erről készült felvétel természetesen nyilvánosságra került. Az esetnél jelen volt Olekszij Petrov, a megyei tanács elnöke, valamint Anatolij Poloszkov, Kárpátalja kormányzója is.

Itt még nem volt vége az abszurd jelenetsornak: a vámparancsnok leszúrása utána Tiscsenko a zuhogó esőben elsétált a híd közepéig, ahol egy tolmács segítségével arról próbálta meggyőzni a láthatóan kissé meglepett magyar rendőrt, hogy azért érkezett, hogy új alapokra helyezze az ukrán–magyar kapcsolatokat. A Kárpáti Igaz Szó beszámolója szerint egy kedélyes kézfogással zárult a találkozás.

telex.hu/kulfold/2021/05/02/ukran-magyar-hatar-mikola-tiscsenko-csapi-hatarallomas-mikola-pozso

Komment írása

Article Categories:
Hírek
banner

Vélemény, hozzászólás?