okt 15, 2020
6 Views
0 0

Arcfelismerés, testhőmérsékletmérés: reptéri szintű rendszert állítottak üzembe a Honvéd akadémiáján

Written by

Precizitása és gyorsasága miatt használják testhőmérséklet mérésére a világ számos repülőterén és intézményében azt a digitális hőkamerás rendszert, amely a Honvéd-MFA utánpótlásközpontjában is felváltotta a lassú és sokkal pontatlanabb kézi lázmérős beléptetést – áll a lapunkhoz eljuttatott hivatalos közleményében a Budapesti Honvédnak, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

(A legfrissebb hírek itt)

A rendszer „lelke” a 35 fokos hőmérsékletre kalibrált, úgynevezett blackbody. Ez a speciális egység adja azt a referenciaértéket, amelyet a belépők arcát három ponton figyelő hőkamera használ ahhoz, hogy a hőemelkedésre vagy lázra utaló eltérés esetén azonnal riassza az utánpótlásközpont munkatársait, akik egy videóstream segítségével, illetve a recepcióra telepített szerveren keresztül figyelik a kamera által mért és továbbított értékeket.

Tévedés kizárva

A hőkamerás rendszer nem csupán gyorsaságával tűnik ki a piacon elérhető hasonló eszközök mezőnyéből, hanem kimagasló pontosságával is, hiszen 0,1 százalékos hibahatárral mér. Ráadásul további funkciókkal is rendelkezik: „az arcfelismerő rendszernek köszönhetően az eszközzel – természetesen minden vonatkozó szabályt betartva – a helyes maszkhasználat is ellenőrizhető” – mondta Kovács Péter informatikai igazgató. De igény szerint arra is bevethető, hogy megállapítsa a belépők létszámát, nemét vagy életkorát.

(Ez is érdekelheti: Durván kiakadt Cristiano Ronaldo nővére: Ezt gondolja a koronavírusról)

Az érkezők egy szalagokkal kijelölt felvezető úton jutnak el a hőkapuig, ami az akklimatizáció miatt fontos: erre a 15-20 másodpercre azért van szükség, hogy a korábbi, külső környezeti hatások eltűnjenek, hogy az arcon mérhető hőmérséklet reális értékű legyen.

„Az elmúlt hetekben sikeresen vizsgázott rendszer nem csupán csak pontos értéket ad, hanem gyors és fennakadás nélküli bejutást tesz lehetővé, nagyban megkönnyítve a munkánkat a korábbi lázmérőzéshez képest” – fogalmazott Azurák Csaba, a Budapest Honvéd FC kommunikációs és marketing igazgatója.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Ezek az izgalmas alkalmazások várnak az AppGalleryben (x)
Olcsóbban és gyorsabban intézné a bevásárlást? Ezt a módszert érdemes kipróbálni (x)

www.blikk.hu/sport/magyar-foci/budapesti-honved-koronavirus-vedelmi-rendszer-utanpotlas/csnje6y

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?