jún 5, 2021
3 Views
0 0

Aranylabda: Kanté megérdemelné a díjat – Pogba

Written by

A Manchester United labdarúgócsapatának francia középpályása, Paul Pogba úgy véli, hogy a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő N’Golo Kantének kellene kapnia az Aranylabdát – olvasható a Sport Bible oldalán.

Pogba szerint Kantét illeti az idei Aranylabda (Fotó: Getty Images)

N’Golo Kanté nem akármilyen teljesítményt nyújtott a 2021-es BL-döntőben – a francia középpályás szokásához híven mindenhol ott volt a pályán, szinte egyáltalán nem lehetett rajta átmenni, így bezsebelte a mérkőzés legjobbjának járó díjat.

Az elmúlt 13 évben – pontosabban 2008 óta – szinte csak Cristiano Ronaldo Lionel Messi jöhetett szóba az Aranylabda kapcsán. Csupán egyszer fordult elő, hogy nem a két klasszis valamelyike kapta meg a díjat, 2018-ban a Real Madrid horvát játékosának, Luka Modricnak adták oda.

A Manchester United francia középpályása, Paul Pogba szerint válogatottbeli csapattársa abszolút megérdemelné az Aranylabdát.

„Sokat beszélünk mostanában Kanté remek játékáról, de valójában mindig kiemelkedő volt” – mondta Pogba.

„Az elődöntőben sem Cristiano Ronaldo, sem Lionel Messi nem volt ott. Már korábban is mondtam, ha a Chelsea megnyeri a Bajnokok Ligáját, akkor Kanténak kellene adni az Aranylabdát. Teljesen megérdemelt lenne” – tette hozzá Paul Pogba.

Kanténak a 2021-es nyári Európa-bajnokságon még lesz lehetősége bizonyítania, hogy ő jelenleg a világ legjobb futballistája. Igaz, ehhez azért lesz egy-két szava minden bizonnyal a Bayern München gólvágójának, Robert Lewandowskinak is, aki Gerd Müller 40 gólos rekordját döntötte meg a Bundesligában.

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/franciaorszag-kante-megerdemelne-az-aranylabdat-pogba-2830557

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?