okt 17, 2020
7 Views
0 0

Árad a Hernád, települések váltak megközelíthetetlenné

Written by

A Hernád áradása miatt tovább nőtt az éjszaka és a hajnali órákban a lezárt útszakaszok és elzárt települések száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel. Tegnap már beszámoltunk arról, hogy elzárta az egyre emelkedő árvíz a környező településektől Hernádszentandrást.

A tájékoztatás szerint a Hernád áradása miatt le kellett zárni a Kiskinizs és Hernádkércs közötti összekötőút egy szakaszát, Kiskinizset a folyó elzárta a külvilágtól. Hernádszentandrásnál sem javult a helyzet, illetve továbbra is útzár van Novajidrány és a Vizsoly között. Encs vagy Gönc felé kerülhetnek az autósok. A Hernád magas vízállása miatt a Sajólád és Bőcs közötti mellékúton szintén teljes útzárat kellett elrendelni.

A másik észak-magyarországi folyón a Sajón is magas a vízállás. A folyó áradása miatt még a mi nap is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetőek el.

A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg is csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak le van zárva a Muhi és Köröm közötti út. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.

index.hu/belfold/2020/10/17/elzart_telepulesek_a_hernad_aradasa_miatt/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?