márc 30, 2021
8 Views
0 0

Április végéig meghosszabbítja a karantént Észtországban

Written by

Április végéig meghosszabbítja a karantént Észtországban

Észtország április 25-ig meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt elrendelt karantént – közölte kedden Jaak Aab észt közigazgatási miniszter.

“A jelenleg érvényes korlátozásokat fenntartjuk. Nem lesznek újabbak, de április 25-ig nem lesz lazítás” – mondta a miniszter az észt közszolgálati rádiónak nyilatkozva.

A fertőzöttek számának hirtelen megugrása miatt a tallinni kormány márciusban karantént rendelt el eredetileg április 11-i hatállyal. A járvány terjedésének feltartóztatását célzó intézkedések keretében az éttermek és a nem létfontosságú cikkeket árusító üzletek zárva tartanak, az iskolák pedig újfent távoktatásra álltak át. A kulturális, szabadidős és szórakoztatóipari létesítmények szintén bezártak. A beltéri rendezvényeket betiltották. A kültéri gyülekezéseknél a 2+2 szabályt kell követni, vagyis legfeljebb két ember lehet közel egymáshoz legalább két méter távolságot tartva a többi résztvevőtől.

Az 1,3 millió lakosú Észtország tavasz óta küzd a járvány újabb hullámával. A pandémia kitörése óta több mint 105 ezer fertőzöttet regisztráltak, akik közül 896-an hunytak el a kórban. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint az európai országok közül Észtország rendelkezik az egyik legmagasabb fertőzési rátával.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20210330-aprilis-vegeig-meghosszabbitja-a-karantent-esztorszagban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?