ápr 7, 2021
10 Views
0 0

Április 19-ig velünk maradnak a korlátozó intézkedések

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

A védelmi intézkedések meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda esti Magyar Közlönyben. Ennek lényege, hogy a tavaly november óta élő korlátozó intézkedések érvényessége április 8-án járt volna le, ezt most a kormány kitolta további 11 nappal, április 19-ig.

Ez az április 19-i dátum azért is érdekes, mert a kormány tervei szerint akkor lépne életbe a fokozatos újraindítás második szakasza, az iskolák és óvodák újranyitásával.

A kormány mostani döntése értelmében változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyen a 1,5 méteres távolságot tartani. Szabadidős sport tevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A vendéglátó üzletek  továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A kormány egyúttal arról is döntött, hogy április 19-ig meghosszabbítja a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatályát.

A szerdán megjelent rendelet április 7-én 22 órakor lépett hatályba.

www.portfolio.hu/gazdasag/20210407/aprilis-19-ig-velunk-maradnak-a-korlatozo-intezkedesek-477532

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?