Sze 30, 2020
17 Views
0 0

Annyi a beteg, hogy nincs már hely a kórházakban Iránban

Written by

Annyi a beteg, hogy nincs már hely a kórházakban Iránban

Meghaladta a 26 ezret Iránban a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma – közölte az IRIB állami hírügynökség szerdán. Az illetékes hatóság szerint már nincs több hely a kórházakban a betegek számára.

Az utóbbi 24 órában 183-mal 26 169-re emelkedett a halottak száma, ami a legmagasabb érték a Közel-Keleten.

Szíma Lari egészségügyi szóvivő szerint az utóbbi egy napban 3582 új fertőzöttet azonosítottak, így számuk 457 219-re gyarapodott.

Abdolreza Rahmáni Fazli belügyminiszter szerdán felhívta a figyelmet a fertőzöttek számának riasztó növekedésére, különösen a fővárosban, Teheránban. Figyelmeztetett, hogy hamarosan bírságokat szabhatnak ki azokkal szemben, akik nem viselnek szájmaszkot, illetve nem tartják be az egyéb egészségügyi óvintézkedéseket.

Az iráni koronavírusválság-kezelő bizottság egyik tagja szerdán közölte, hogy az országban már nincs kórházi ágy a koronavírus-fertőzöttek számára az újabb esetszámokban bekövetkező drasztikus ugrás miatt. “Ha a helyzet komolyságát továbbra is figyelmen kívül hagyják a felelősök, a koronavírus-fertőzött pácienseket az olyan városokban mint Teherán hamarosan a kórházi folyosókon fogják kezelni, mivel egyszerűen nincs több ágy” – mondta Maszúd Mardani epidemiológus, a fertőző betegségek szakértője.

Mardani szerint a helyzet a 13 millió lakosú Teheránban a legrosszabb. “A helyzet annyira kritikus, hogy reális az arra vonatkozó követelés, hogy Teheránban egy hetes vesztegzárat vezessenek be (…), máskülönben komoly nehézségeink lesznek az orvosi kezelés biztosításában” – mondta.

Koronavírus: Több mint 1 millió halálos áldozat

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/kulfold/20200930-annyi-a-beteg-hogy-nincs-mar-hely-a-korhazakban-iranban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?