máj 4, 2021
25 Views
0 0

Anglia: London polgármestere olimpiai rendezéssel kampányol

Written by

Sadiq Khannak, London polgármesterének tervei között újabb olimpiarendezés is szerepel, amennyiben csütörtökön újraválasztják.

A Tower Bridge Londonban (Fotó: Getty Images)


Hirdetés

A politikus elmondta: szeretné, ha az olimpia és a paralimpia visszatérne Londonba, és ígéretet tett arra, hogy kész együttműködni a pályázatot előkészítő bizottsággal, amely a 2036-os vagy a 2040-es rendezésre fókuszálhatna.

Khan kifejtette: döntően a 2012-es ötkarikás játékok már meglévő helyszíneivel tervez, de a város elképzelései között szereplő infrastrukturális fejlesztések összevonásával befektetési lehetőségeket és munkahelyeket is teremtene.

Amennyiben a brit főváros megnyerné a pályázatot, úgy az újkori olimpiák történetében az első város lenne, amely négyszer rendezte meg a játékokat. London a 2012-es olimpia előtt 1908-ban és 1948-ban lehetett már házigazda. Párizs a 2024-es, Los Angeles a 2028-as rendezéssel lesz harmadszor vendéglátó.

Khan 2016. május 9-e óta London polgármestere, hivatali idejét a pandémia miatt hosszabbították meg egy évvel. A mostani választásra ugyanis eredetileg tavaly került volna sor, csak akkor elhalasztották.

www.nemzetisport.hu/egyeb_egyeni/anglia-london-polgarmestere-olimpiai-rendezessel-kampanyol-2824407

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?