okt 12, 2020
4 Views
0 0

Anglia egyes részein csak a közvetlen rokonaikkal találkozhatnak majd az emberek

Written by

Járvány hírlevél

A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Három fokozatú védekezést vezetnek be Angliában a járvány ellen. Ez azt jelenti, hogy a különböző térségeket a szükséges korlátozások mértéke szerint fogják csoportosítani. 

  • Az ország nagy részén az egyes fokozat lesz érvényben, vagyis maradnak a szeptemberben bevezetett intézkedések. Ilyen a vendéglátóhelyek este 10 órai zárása és a hat fős gyülekezési korlát.
  • A második fokozatban az emberek legfeljebb a közvetlen családtagjaikkal vagy segítőikkel találkozhatnak a négy fal között. Kültéren érvényben marad a hat fős limit.
  • A hármas fokozat tiltja a különböző háztartások keveredését bel- és kültéren egyaránt. Legfeljebb a parkok és hasonló közterek jelentenek kivételt, ahol azért lehet baráti sétákat tenni. Az érintett területeken a be- és kiutazást sem javasolják majd, hacsak nem létfontosságú.

Várhatóan a nap végén hozzák nyilvánosságra, hogy melyik térségben melyik fokozat lesz érvényben, de azt már sejteni lehet, hogy Liverpool mellett Anglia északi része kerül a legszigorúbb kategóriába. írja a Guardian. Az új szabályozást holnap fogadná el a törvényhozás, és szerdán lépne érvénybe. 

Boris JohnsonFotó: WIktor Szymanowicz/NurPhoto via AFP

Boris Johnson miniszterelnök azt mondta, nem ilyen életet szeretnének, de kénytelenek ezt a szűk határt követni a totális lezárás a járvány szabadon engedése között.

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.


Belépek

444.hu/2020/10/12/anglia-egyes-reszein-csak-a-kozvetlen-rokonaikkal-talalkozhatnak-majd-az-emberek

Komment írása

Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?