okt 13, 2020
24 Views
0 0

Andy Murray szerint Nadal vagy Djokovics lesz a csúcstartó

Written by

A kölni helyszín eredetileg nem volt betervezve a versenynaptárba, azonban a koronavírus miatt Ázsiában egy ATP-versenyt sem rendezhettek meg. Kölnben ott lesz Andy Murray is, aki a Roland Garroson kínosan gyorsan búcsúzott.

Ha már Németországban van a korábbi világelső, az újságírók feltettek neki jó néhány kérdést azzal kapcsolatban, hogy ki lesz a csúcstartó a győztes GS-tornák tekintetében. Mivel a 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Roger Federer augusztusban negyven éves lesz, Murray úgy gondolja, Rafael Nadal és Novak Djokovics között fog eldőlni a verseny.

Nagyon nehéz megválaszolni, ki lesz a rekorder. Bárki megsérülhet, és úgy járhat mint én. Ez az egész karriert befolyásolja. Feltéve, hogy mindannyian fittek maradnak, és ugyanakkor vonulnak vissza, azt hiszem Nadal és Djokovics között fog eldőlni, kinek lesz a legtöbb Grand Slam-serlege. Egészen elképesztő amit Rafa véghez vitt, nem hiszem, hogy bárki is többször megnyerheti a Roland Garrost, mint ő. És valószínűleg nem áll meg, akár a 14-15 RG-cím sem elképzelhetetlen. Csak itt nyerne annyiszor, mint Pete Sampras összesen. Hihetetlen! Azt hiszem ez az egyik legnagyobb rekord a teniszben, sőt, az egyetemes sportban

– idézte Andy Murrayt a Sky Sports.

A kölni verseny első fordulójában Fernando Verdasco lesz Murray ellenfele. Ha sikerrel veszi az akadályt a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes brit, akkor a második körben az első helyen kiemelt Alexander Zverevvel csaphat össze.

index.hu/sport/tenisz/2020/10/13/andy_murray_rafael_nadal_novak_djokovics_grand_slam/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Tenisz
banner

Vélemény, hozzászólás?