márc 30, 2021
7 Views
0 0

Amit sokan nem tudnak: Oroszlányban él a válogatott focista apja, aki Willi Orbánról most soha nem hallott sztorikat mesélt

Written by

A német RB Leipziggel tavaly Bajnokok Ligája-elődöntős, a nemzeti csapatunk meghatározó alakjává váló labdarúgó édesapja, Orbán Vilmos (58) a Blikknek mesélt először a kis „Vili” gyermekkoráról, illetve arról, miként jutott el a magyar címeres mezig, amelyben húsz mérkőzésen öt gólt jegyez.

A német Leipzig védője, Willi Orbán a magyar labdarúgó-válogatottban húsz mérkőzésen már öt gólt szerzett / Fotó: GettyImages

A német Leipzig védője, Willi Orbán a magyar labdarúgó-válogatottban húsz mérkőzésen már öt gólt szerzett / Fotó: GettyImages

(A legfrissebb hírek itt)

Kaiserslauternből 2000-ben költöztem haza, miután elváltam lengyel származású feleségemtől. Utána Willi gyermekként minden nyarat itt töltött nálam Oroszlányban. Én fiatalon cselgáncsoztam, őt viszont leginkább a labda érdekelte – mesélte Orbán Vilmos. – Rengeteget fociztunk, de sokszor horgászni is elmentünk. Az volt az igazán jó móka. Az anyjának mindig azt mondtam, viszem majd a Balatonra, ám végül a Bokodi-hűtőtavon pecáztunk, hol halakat fogott, hol a békákat kergette. Mostanában mondogatja nekem, hogy hiányoznak a régi közös programok, s ha lesz ideje, vesz majd itt egy stéget, aztán újra mehetünk horgászni.

Ez is érdekelheti: Willi Orbán lett az idei passzkirály

A focistának Németországban él egy nővére, Oroszlányban pedig egy féltestvére, Cintia (20).

– Amikor megszületett a húga, sokat tologatta Willi a babakocsit. Jó tesók voltak, és most is azok, amikor lehet, Cintia is jön velem megnézni a bátyját a meccseken – árulta el az apuka, aki az otthonában megmutatta lapunknak a fiától kapott ereklyéket, a magyar–finn találkozón viselt mezét, előkerült egy Leipzig-felszerelés, valamint egy dedikált cipő is, amit most januárban küldött haza a védő egy ajándékcsomagban.

Orbán Vilmos örül, hogy kisebbik lánya, Cintia és Willi jó testvérek, szeretik és segítik egymást / Fotó: Facebook

Orbán Vilmos örül, hogy kisebbik lánya, Cintia és Willi jó testvérek, szeretik és segítik egymást / Fotó: Facebook

Willi Orbán már gyerekként is rendkívül céltudatos volt, profi futballistának készült.

Már nyolcévesen mondta, hogy nem kér szénsavas üdítőket, mert az kiöli a kalciumot a csontjaiból. A palacsinta viszont nagy kedvence volt, de főleg a halételeket szerette. Az edzésmunkájával soha nem akadt probléma, most is rengeteget dolgozik. Roppant büszke vagyok rá, a sikereire, s hogy védő létére ilyen gólerős. A pandémia előtt minden válogatottmeccsén kint voltam, most telefonon tartjuk a kapcsolatot – tette hozzá az apuka, aki németül beszélget a fiával. – Eleinte tolmácsoltam neki a válogatottnál, de erre már nem igazán van szükség. Néha mondja nekem magyarul, hogy „jól van”, „szia”, de mivel okos fiú, hamarosan szerintem a folyamatos beszéddel sem lesz gondja.

(Ez is érdekelheti: A Paris SG és a Liverpool jutott a Bajnokok LIgája legjobb nyolc csapata közé)

Az RB Leipzig játékosa büszkén mutatta a magyar címert a mezén, amikor a múlt csütörtöki, lengyelek elleni világbajnoki selejtezőn eredményes volt. A vasárnapi, San Marino ellen 3-0-ra megnyert összecsapáson is kiválóan teljesített, csak az bántja egy kicsit, hogy a szerdai, andorrai találkozón nem lehet majd ott, mert a német klubja visszarendelte.

– Mindig örömmel, feltüzelve jön a válogatottba. Szeret a válogatottban pályára lépni. Állandóan győzni akar, utál veszíteni, ha kikapnak, nagyon ki van bukva – árulta el Orbán apuka.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Micsoda?! Durva árcsökkenés történt a drogérialáncnál (x)
Mennyit kell ráfizetnünk, ha gyorsan akarunk lakásfelújítási kölcsönt? (x)

www.blikk.hu/sport/csapat/willi-orban-valogatott-focista-edesapa-oroszlanyban-el/g77b9y7

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?