ápr 29, 2021
12 Views
0 0

Amerikai nagykövetség: aggasztó a Fudan Egyetem magyarországi terjeszkedése

Written by

Amerikai nagykövetség: aggasztó a Fudan Egyetem magyarországi terjeszkedése

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint viszont ez egyedülálló lehetőséget teremt a magyar, kínai és más nemzetiségű hallgatók számára oklevelek megszerzésére, specializációk elvégzésére és tudásuk elmélyítésére.

„Peking bizonyítottan kártékony befolyásszerzésre és a szellemi szabadság elfojtására használja a felsőoktatási intézményeit” – írta az amerikai nagykövetség a Magyar Hang kérdésére, akik a Fudan Egyetem magyarországi terjeszkedéséről kérdezték véleményét.

Nagyra értékeljük, Magyarországgal. A NATO-tagság lehetőséget adott Magyarországnak, hogy jelentősen fejlessze a gazdaságát, annak köszönhetően, hogy nem kell külső biztonsági A lap tudni szerette volna, hogy a követség szerint jelent-e pénzügyi vagy biztonsági kockázatot Magyarország számára ez a lépés, és alááshatja-e ez a NATO-egységet. A válaszban ez áll: Amerika nagyra értékeli az erős kétoldalú kapcsolatait a NATO-szövetségesükkel, Magyarországgal, de „aggodalomra ad okot a Fudan Egyetem első európai kampuszának lehetséges megnyitása.”

„A Biden-adminisztráció elkötelezett a jogállamiság és az emberi jogok védelme, valamint a korrupció elleni harcban, amely a diplomáciája alapját képezi. Továbbra is minden eszközt fel fogunk használni, hogy elérjük ezeket a célokat” – fogalmazott a követség arra a kérdésre válaszolva, hogy lehetséges-e, hogy Amerika szankciókat vezet be magyar magánszemélyekkel vagy cégekkel szemben, korrupciós vagy emberi jogi bűncselekmények miatt – ahogy azt tette például Szlovákiában.

A Fudan Hungary Egyetem előkészítését lehetővé tevő stratégiai együttműködési megállapodást  Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, kormánybiztos és Xu Ningsheng, a Fudan Egyetem elnöke kedden írták alá.

Szakértő: Helyi népszavazással nem állítható meg a Fudan-beruházás

 atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210429-amerikai-nagykovetseg-aggaszto-a-fudan-egyetem-magyarorszagi-terjeszkedese

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?