márc 30, 2021
9 Views
0 0

„Aludjon rá egyet” – Rábízhatjuk kéréseinket az alvó Szent Józsefre az egyeki templomban

Written by

Ferenc pápa 2020. december 8-án Szent József-évet hirdetett, majd december 27-én, Szent Család vasárnapján bejelentette, hogy 2021. március 19-én, Szent József ünnepén megnyitja az Amoris laetitia-családévet. A párhuzamosan futó két tematikus évben különösen is kérhetjük Szent József közbenjárását életünk nehézségeiben.

Az egyeki Szent József-templomban található, álomba merült Józsefet ábrázoló

szobor alá elhelyeztek egy fiókot, amelybe a hívek beletehetik bánataik, nehézségeik, az előttük álló nehéz feladataik, kéréseik feljegyzését tartalmazó cédulákat, bízva Szent József közbenjárásában.

A fiók hagyatékként maradt az egyházközségre. Korábbi tulajdonosa, aki 94 évesen hunyt el, fiatalkorának nehézségeiről, a háborús fogságban megélt fájdalmairól szóló verseit helyezte a fiókba.

Küzdelmes élete ellenére a halálos ágyán nevetve mondta: „Nagyon szeretek élni, gondjaim mindig megoldódtak!”

A templomban elhelyezett alvó Szent Józsefet ábrázoló szobor kalandos úton jutott el Egyekre. Ezt a fajta József-ábrázolást a magyarországi kegytárgyboltokban nem lehet beszerezni, így hosszas keresgélés után Kolumbiában akadtak rá, onnan érkezett a Hajdú-Bihar megyei településre.

A megfogalmazott imaszándékokban a hívek kérhetik Szent Józsefet, hogy járjon közbe gondjaik megoldásában, „aludjon rá egyet”, és szóljon egy jó szót Isten előtt, hogy az Úr akaratának megfelelő megoldást megtalálják.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: PlebaniaTeam – Egyek

Magyar Kurír

magyarkurir.hu/hirek/-aludjon-ra-egyet-rabizhatjuk-kereseinket-az-alvo-szent-jozsefre-az-egyeki-templomban

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Vélemény, hozzászólás?