ápr 17, 2021
11 Views
0 0

Állhatatos ajánlatok a szeszélyes időjárásban

Written by

Számítógépházak

Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Aktuális írásunkat négy Mini-ITX-es házzal indítjuk, melyek első képviselője a kb. 21 000 forintos, két bővítőhelyes, fekete Raijintek Metis Plus. A 254 mm magas, 190 mm széles és 277 mm mély, akril ablakos géplak 0,5 mm vastag SPCC acélvázzal és 1,5 mm-es alumíniumpanelekkel érkezik, és belsejébe 160 mm magas processzorhűtőket, 170 mm hosszú videokártyákat és sztenderd ATX-es tápegységet pakolhatunk.

Raijintek Metis Plus
Raijintek Metis Plus [+]

A beépíthető háttértárolók száma legfeljebb öt lehet (négy 2,5 hüvelykes és egy 3,5 hüvelykes vagy két 2,5 és két 3,5 hüvelykes), a 120 mm-es ventilátoroké kettő, de ezekből egy LED-es példányt gyárilag megkapunk hátulra. A porszűrővel megspékelt tetőlemez elejére költöztetett csatlakozópanelre két USB 3.0 aljzat és két audio jack került, a bal oldallapot pedig gazdagon megszórták szellőzőrésekkel.

A következő modell az abszolút letisztult dizájnjairól és minőségi anyaghasználatáról ismert Jonsbo V10 Silver tornyocskája, mely 304 mm magas, 174 mm széles és 344 mm mély. A két bővítőhelyes, három oldalról bőségesen perforált kalyiba 75 mm-es magasságig és 330 mm-es hosszig tudja fogadni a CPU hűtőket, valamint grafikus vezérlőket, ezek tőszomszédságába pedig két darab 2,5 hüvelykes meghajtót építhetünk be.

Jonsbo V10 Silver
Jonsbo V10 Silver [+]

Alulra és felülre két-két (120 mm-es) légkavarót passzinthatunk, amiket porszűrő betétek egészítenek ki, és az előlapon az egy darab USB 3.0 kapu és az audio kombójack alatt egy USB Type-C konnektor is felbukkan. Tápegységekből nem csak az SFX/SFX-L-es kivitelű darabok férnek be, hanem 150 mm-es hosszúságig az ATX-esek is. Árát nagyjából 31 000 forintra lőtték be.

Körülbelül 43 000 forinttal könnyíti meg pénztárcánkat a Raijintek 263 mm magas, 293 mm széles és 290 mm mély, kék színű (lekerekített) kockája, a Metis EVO TGS. A 135 mm magas processzorhűtőkkel és 280 mm-es VGA-kkal kompatibilis, két bővítőhelyes ház bendőjére mindkét oldalról (3 mm vastagságú) edzett üvegen keresztül nyílik rálátás, és két-két 2,5/3,5 hüvelykes adattárat, öt ventilátort, továbbá ATX-es vagy SFX-es tápot foghatunk benne munkára.

Raijintek Metis EVO TGS
Raijintek Metis EVO TGS [+]

A burkolat 2 mm vastag, homokfúvott alumíniumlemez, és a hálós előlapon a magányos USB 3.0 Type-A port közelében egy USB Type-C csatlakozó is ott figyel. Előre mehet egy 120/140/200 mm-es radiátor is, és a mágnesesen rögzülő porszűrők is jelen vannak.

A 265 mm magas, 180 mm széles és 350 mm mély, három bővítőhelyes Kolink Rocket Heavy jópofa kivágásokkal tarkított előlapja mögött porszűrő mesh húzódik (felül szintén akad egy). Az acélvázas, alumínium borítású házban 85 mm magas CPU-hűtőket, 340 mm hosszú, vertikálisan beépített videokártyákat, négy 120 mm-es légkavarót (vagy kettőt és egy 240 mm-es radiátort, mindesetre egy PWM-es léghajtót már becsavaroztak nekünk), két 2,5 és egy 3,5 hüvelykes tárhelyet állíthatunk csatasorba, viszont tápegységekből az SFX/SFX-L-es variációkra leszünk korlátozva.

Kolink Rocket Heavy
Kolink Rocket Heavy [+]

A tetőtér I/O szeglete jól felszerelt, ugyanis egy USB 3.2 Type-C, két USB 3.0 Type-A és két USB 2.0 interfész fészkelte be magát rajta a két audio jack jobbján. A hozzávetőleg 45 000 forintos árba beletartozik a PCI Express riser kábel is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

prohardver.hu/teszt/hazai_palya_allhatatos_ajanlatok_szeszelyes_idoben/szamitogephazak.html

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
prohardver
banner

Vélemény, hozzászólás?