ápr 30, 2021
3 Views
0 0

Állatok számára készült koronavírus elleni vakcina

Written by

17 ezer dózis, állatok számára készített koronavírus elleni vakcinát állított elő Oroszország – írta a PannonRTV a Reuters cikkére hivatkozva. Oroszország márciusban regisztrálta a Carnivac-Cov névre hallgató oltóanyagot, miután állatok szervezetében is diagnosztizálták a vírust, illetve kimutatták antitestek termelődését.

Kutyák és macskák is elkaphatják kórt.

Tavaly decemberben az Amerikai Egyesült Államokban, egy utahbeli farm mellett fogtak be egy fertőzött nyércet, ő volt az első egyed a világon, aki pozitív tesztet adott.

Addig nem volt példa arra, hogy egy vadon élő állat szervezetében kimutatták volna a világjárványt okozó koronavírust. Idén januárban pedig arról szóltak hírek, hogy a San Diegó-i állatkertben több nyugati síkvidéki gorilla is elkapta a kórt. Háziállatok is megfertőződnek Covid-19 kórral. Egy amerikai kutatásban, 39 háztartást követtek nyomon, közülük tízben kimutatható volt, hogy a kutya vagy a macska megfertőződött.

Hamarosan Oroszország több régiójába is szállítanak az oltóanyagból, azonban már számos más állam is jelezte érdeklődését az állatvakcina iránt. 

index.hu/kulfold/2021/04/30/koronavirus-allatok-vakcina/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?