okt 12, 2020
3 Views
0 0

Alig egy napig tartott a tűzszünet Hegyi-Karabahban

Written by

Alig egy napig tartott a tűzszünet Hegyi-Karabahban

Rövid-életűnek bizonyult az orosz közvetítéssel hétvégén kialkudott tűzszünet Azerbajdzsán és a Hegyi-Karabahban élő örmények között. A kaukázusi terület 3 évtizede egy háborúban szakadt el a muzulmán országtól, de függetlenségét máig nem ismerik el. Az ottani harcok 2 hete újultak ki.

Újabb civilek elleni támadással vádolták egymást az örmények és az azeriek, egy nappal azután, hogy szombaton Moszkvában tűzszünetet kötöttek. A harcokat azért akarták felfüggeszteni, hogy kicseréljék a hadifoglyokat és a harcokban elesett katonák holttestét.

Azerbajdzsán vasárnap közölte, hogy az éjjel aknavetőkkel lőtték második legnépesebb városát, melyben a főügyészi hivatal szerint 9 ember meghalt, 34-en pedig megsebesültek.

A bakui kormány szerint Örményország áll a támadás mögött. Hegyi-Karabah elnöke viszont állítja, hogy Azerbajdzsán népirtást hajt végre ellenük nemzetközi terroristák és Törökország támogatásával. Azt mondta, ha nem lát szándékot a békére pár napon belül, akkor Örményországhoz, majd a világhoz fordul függetlenségük elismeréséért.

Egy napig sem tartott a tűzszünet Hegyi-Karabahban

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201012-mindossze-egy-napig-tartott-a-tuzszunet-ormenyorszag-es-azerbadzsan-kozott

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?