ápr 13, 2021
10 Views
0 0

Akkor sem teszem kockára a család egészségét, ha ezért retorzió ér! – Az iskolák nyitásáról szavaztak a Blikk olvasói, az eredmény elsöprő

Written by

Komoly ellenállásba ütközik a kormánynak az a terve, hogy április 19-től újrainduljon a tantermi oktatás az általános iskolákban. Nagyon úgy fest, hogy sem a szülők, sem a tanárok többsége nem tartja jó ötletnek, hogy a járvány harmadik hullámának csúcsán térjenek vissza a gyerekek az iskolákba.

(A legfrissebb hírek itt)

A Blikk ma lezárt szavazásán az derült ki, hogy százból mindössze tizenketten helyeslik az általános iskolák újranyitását. A közel 2600 szavazó 73 százaléka szerint a riasztó járványügyi mutatók miatt kéne maradni a digitális oktatásnál, 15 százalék szerint pedig erre a kis időre már amúgy is kár „variálni”.

Ön szerint jó ötlet az általános iskolai nyitás?

Nem, mert a járványügyi mutatók nagyon riasztóak, és ez tovább ronthat a helyzeten 73%

Nem, mert ebben a helyzetben erre a kis időre már fölösleges variálni 15%

Igen, mert a gyerekeknek szükségük van az osztálytermi jelenlétre 8%

Igen, mert a szülők már nem bírták tovább a felügyeletet 4%

Még szemléletesebb eredmény született második kérdésünk kapcsán: a Blikk olvasóinak több mint fele akkor sem hajlandó iskolába küldeni a gyermekét, ha ezért valamilyen iskolai vagy hatósági retorzió éri a családot. Ők úgy gondolják, történjen bármi, a gyerek és a család egészsége mindennél többet ér.

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként fertőtlenítést végez a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonája a fővárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. március 17-én. /Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként fertőtlenítést végez a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonája a fővárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. március 17-én. /Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A válaszadóink 31 százaléka elengedi ugyan iskolába a csemetét, de csak kénytelen-kelletlen, hiszen nagyon félnek, hogy a gyerek hazaviszi majd a suliból a vírust. Mivel a brit variáns már a negyvenes korosztálynál is igen súlyos lefolyással járhat, ők még az utolsó, júniusi tanítási napig aggódhatnak – ha csak a járványhelyzet nem indul csodálatos javulásnak.

Ön elengedi iskolába a gyermekét április 19-én?

Nem, akkor sem teszem kockára a gyerek és a család egészségét, ha ezért retorzió ér. 53%

Igen, de félek, hogy hazahozza a vírust 31%

Igen, a suliban van a helye 10%

Nem engedem el, de a gyermekem krónikus beteg, igazolással maradhat otthon. 5%

Mint hétfőn megírtuk, a Blikk megkérdezte az EMMI-től, hogy érheti-e retorzió azokat a szülőket, akik a veszélytől tartva nem engedik gyerekeiket iskolába. Arra kérdeztünk rá, szóba kerülhet-e esetükben a családi pótlék folyósításának szüneteltetése, vagy indítható-e ellenük gyámügyi eljárás a hiányzások miatt – kérdésünkre azonban sajnos nem kaptunk választ a minisztériumtól.

Ismert, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere március 8-án rendelte el a digitális oktatásra való átállást. Aznap 133 halottat jelentettek – ma, hat nappal az általános iskolák megnyitása előtt kétszer annyi halálos áldozatot gyászolunk. Soha nem volt ilyen magas az aktív fertőzöttek száma sem Magyarországon, ez jelenleg 273 ezer fő. Az egy főre eső halálozásokban az elmúlt egy hónapban világelsők voltunk.

Nem csoda, hogy egy friss felmérés szerint a pedagógusok 87 százaléka tart attól, hogy vissza kell mennie a tanterembe. A 21 Kutatóközpont és a Pedagógusok Szakszervezete együttműködésével készült felmérésben 9529 pedagógus vett részt, és mindössze 7 százalékuk helyeselte az általános iskolák újranyitását.

Betöltés…

A felmérés szerint a tanárok 49 százaléka akkor nyitná meg az iskolákat, ha az új fertőzöttek száma ezer lakosonként egy fő alá csökken. A pedagógusok 46 százaléka viszont erre az évre már teljesen elengedné a tantermi oktatást.

Kiszámítható kölcsöre van szüksége?

Fix törlesztő, forint alapon a teljes futamidőn keresztül. A Bank360 hitelkalkulátorával
könnyen összehasonlíthatja különböző bankok ajánlatait.

EXTRA AJÁNLÓ
Így öltözzünk kiránduláshoz, hogy kényelmes legyen (x)
A Rossmann is készül a Glamour-napokra! Részletek az akciós újságban (x)

www.blikk.hu/aktualis/politika/koronavirus-altalanos-iskolai-nyitas-szavazas-jarvany-tiltakozas/9r22vwh

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?