márc 30, 2021
8 Views
0 0

Akár egymilliós büntetés is jöhet a bolti létszámkorlát megszegéséért

Written by

Százezertől egymillió forintig büntethetőek az üzletek, ha nem tartják be a létszámkorlátot, amit a kereskedelmi hatóság (jegyző) és a rendőrség ellenőriz – derül ki az ATV Start műsorából.

Amint arról korábban az Index beszámolt húsvétot követően csak annyi embert lehet beengedni az üzletekbe, hogy minden vásárlóra tíz négyzetméternyi tér jusson. A boltosok nagyon várják, hogy újra kinyithassanak, ám rendkívül nehéz helyzetben lesznek, hiszen korántsem lesz egyszerű a szabályok betartása és betartatása számukra 

Gulyás Gergely rendkívüli bejelentéseket tett.

Ha egy boltos minden tőle elvárhatót megtesz, akkor nem büntethető. Azonban várhatóan biztos lesznek konfliktus helyzetek a feszültséggel teli társadalom vérmérsékletéből adódóan és a boltosoknak maguknak kell a rendért felelniük.

Például ha valaki a felszólítás ellenére bemegy a boltba, a boltosnak kötelessége a rendőrséget értesíteni 

– fejtette ki a műsorban Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, aki hangsúlyozta, hogy kisboltokban is meg kell oldani ezt a problémát, ezért is kötelező feliratot elhelyezni, hogy egyszerre hány vevő tartózkodhat az üzletben, a kereskedők tapasztalata szerint a vásárlók többsége követi a jogszabályokat.

A főtitkár nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy az érvényben lévő korlátozásokat be kell tartani, legyen szó az üzlet előtt is másfél méteres távolságról, a maszkviselésről és négyzetméter alapú korlátozásról, ám utóbbi előfeltétele, hogy 2,5 millió ember be legyen oltva.

A szabályokat be kell tartani, mindenki legyen nagyon óvatos, próbafülkébe ne menjünk be, liftet ne használjuk

– tanácsolta Vámos György.

index.hu/belfold/2021/03/30/operativ-torzs-letszamkorlatozas-ujranyitas-negyzetmeter-alapu-korlatozas-vamos-gyorgy-kamara-kereskedelem/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?