márc 31, 2021
8 Views
0 0

Ajánlást kapnak a háziorvosok arról, hogy kiket oltsanak először

Written by

Müller Cecília tájékoztatott arról is, hogy a háziorvosoknak a vezető kollégák elkészítették azt az ajánlást, amely abban segít, hogy milyen sorrendben oltsák a praxisokban levő krónikus betegeket. Részletezte, hogy a regisztráltakat is sorrendbe kell állítani, hiszen egyidőben nem áll rendelkezésre korlátlan mennyiségű oltóanyag, ezért először azokat kell beoltani, akik a legnagyobb veszélynek vannak kitéve.

A kórelőzmények a háziorvosoknál vannak, így ők tudják, hogy először kiket kell védelemben részesíteni 

– magyarázta a tiszti főorvos, és hozzáfűzte, hogy a 80 év felettieknél bizonyos korcsoportokban már a 90 százalékot is eléri az átoltottság, azonban az életkori szempontok mellett figyelembe kell venni a krónikus betegségeket is,

így az ajánlás első csoportjában vannak az idősek, a várandósok, és azok is, akik immunszupresszív kezelést fognak kapni. Itt említette még a transzplantáción átesetteket is. 

A második csoportba sorolják a cukorbetegeket, illetve az extrém, kóros elhízásban szenvedőket is, hiszen jelentős többletkockázatot hordoznak a koronavírus lefolyása szempontjából.

A harmadik csoportba azokat sorolják, akiknél a fészekimmunitást szeretnének elérni, ami azt jelenti, hogy ha valaki otthon van, és védtelen, ne vigyék haza a fertőzést a vele egy háztartásban élők. 

A negyedik prioritási szinten az összes egyéb típusú légzőszervi, szív-érrendszeri, és neurológiai megbetegedéseket említette az országos tiszti főorvos. 

index.hu/gazdasag/2021/03/31/sulyosan-rapidan-zajlanak-a-megbetegedesek/ajanlast-kapnak-a-haziorvosok-arrol-hogy-kiket-oltsanak-eloszor/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Index.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?