márc 31, 2021
2 Views
0 0

Afrika-kupa: Benin nem állt ki a sorsdöntő selejtezőre

Written by

Nem játszották le a labdarúgó Afrika-kupa selejtezőjének utolsó körében a Sierra Leone–Benin mérkőzést, miután a vendégcsapat öt játékosa pozitív koronavírustesztet produkált.

A beniniek nem álltak ki a sorsdöntő selejtezőre (Fotó: AFP)

Az eredmények kedden, néhány órával a kezdés előtt derültek ki. A meccset ugyan lejátszhatták volna az érintett öt futballista nélkül, de a benini válogatott vezetői erősen vitatták a tesztek megbízhatóságát, ezért úgy döntöttek, hogy nem vállalják a szereplést a találkozón, melynek óriási a tétje.
Ezen az összecsapáson dől ugyanis el, hogy a két csapat közül melyik szerzi meg a jövő évi, 24 csapatos kameruni kontinenstornára az utolsó, még kiadó helyet. A hazaiaknak győzniük kell a kijutáshoz, míg a beninieknek a döntetlen is elég.

Sierra Leone szövetsége két órával a kiírt kezdési időpont után jelentette be, hogy a meccset törölték, s a kontinentális szövetségnek kell döntenie arról, mi legyen a találkozó sorsa.

A selejtezősorozat zárószakaszában nem ez volt az első eset, hogy egy mérkőzés előtt a vendéggárdánál pozitív eseteket találtak, s az eredményeket az érintett csapat szövetsége gyanúsnak nevezte. Hétfőn Togóban derült ki a Kenya elleni meccs előtt, hogy utóbbi gárdában négy alapember koronavírusos.

A vendégek ugyanakkor értetlenségüknek adtak hangot, mivel állításuk szerint az elutazás előtt valamennyi futballistájukat ellenőrizték és Kenyában még mindenki negatív volt a keretben.

A selejtező keddi zárónapján egyébként nem a Sierra Leone-i volt az egyetlen bizarr eset. Az Elefántcsontpart-Etiópia összecsapás ugyanis 80 perc után véget ért, miután a játékvezető rosszul lett, összeesett a pályán és kórházba kellett szállítani. A 3–1-es hazai sikerrel zárult találkozó azért nem folytatódhatott, mert a negyedik bíró elefántcsontparti volt, így ő nem vezethetett.

Az eredetileg idén január-februárra kiírt Afrika-kupát a pandémia miatt egy évvel elhalasztották.

www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/afrika-kupa-benin-nem-allt-ki-a-sorsdonto-selejtezore-2818283

Komment írása

Article Categories:
nemzetisport
banner

Vélemény, hozzászólás?