jún 3, 2021
19 Views
0 0

Áder János kinevezte Ruszin-Szendi Romuluszt a Magyar Honvédség parancsnokává

Written by

Csütörtöki hatállyal kinevezte Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot a Magyar Honvédség parancsnokává Áder János köztársasági elnök. Ruszin-Szendi Romulusz kinevezése 2021. június 3-ától 2026. május 31-éig szól.


Áder János vezérőrnaggyá lépteti elő Ruszin-Szendi Romulusz dandártábornokot a Sándor-palotában 2021. május 31-én
Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A Magyar Közlöny múlt szerdai számában jelent meg a határozat, amely szerint Áder János felmentette Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát. A honvédelmi miniszter később azt közölte, hogy a vezérezredes – akinek megbízatása 2023. május 15-éig szólt – maga kérte felmentését. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség parancsnoksága hétfői, székesfehérvári rendkívüli állománygyűlésén jelentette be, hogy Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén a Magyar Honvédség parancsnokának jelölt Ruszin-Szendi Romulusz a kinevezése előtti meghallgatásán a térség meghatározó és ütőképes haderejének további építését nevezte fő feladatának.

Ruszin Romulusz 1973. május 5-én született Miskolcon. Katonai pályafutását 1995-ben Tapolcán kezdte, később Irakban és Afganisztánban is járt külszolgálaton. 2014-től 2016-ig a Honvéd Vezérkar hadműveleti csoportfőnökségénél szolgált. 2016-ban a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokává nevezték ki. A Magyar Honvédségnél legutóbb 2019 elején töltött be beosztást, az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokságának vezetőjeként.

2019-ben a Honvédelmi Minisztériumban folytatta karrierjét, ahol kezdetben titkárságvezetőként, 2020. április elsejétől 2021. május végéig pedig humánpolitikai ügyekért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. (MTI)

444.hu/2021/06/03/ader-janos-kinevezte-ruszin-szendi-romuluszt-a-magyar-honvedseg-parancsnokava?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?