jún 9, 2021
4 Views
0 0

Addig próbálkozott a Békés megyei férfi, míg fel nem törte a széfet: lenyúlta a több mint másfél milliót, majd rekordidő alatt elköltötte

Written by

A rendőrségen kárát több mint 1,5 millió forintra becsülte. Említést tett volt sógoráról is, akit tavaly befogadott és aki többször segédkezett neki a ház körül, többek között a trezor beszerelésekor is. A férfi végül június 1-én szó nélkül eltűnt – írja a police.hu.

(A legfrissebb hírek itt)

A 63 éves V. Gyula nem rendelkezett állandó lakóhellyel, a gödöllői rendőrök azonban információgyűjtésbe kezdtek, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi az információk alapján a Békés megyei Zsadányig utazott, ahol a település környékén az átmeneti szálláshelyének használt bokrok alatt előállították, majd Gödöllőre vitték.

A férfi beismerte a bűncselekményt a kihallgatás során. A gyanú szerint 1 millió forintot és 2 ezer eurót vett el a szállásadója széfjéből. Állítása szerint nem emlékszik mikor, de többször kellett próbálkoznia a trezor kinyitásával. Két napon keresztül ütögette a kódokat, mire végül sikerült hozzájutnia a kiszemelt zsákmányhoz. Ezután holmiját összepakolva elhagyta a szállását. Busszal először Hatvanba utazott, majd tovább Gyulára. A pénz elsősorban italra költötte. Zsadányba érve ételre és alkoholra költötte a több mint másfél millióját, ahol hol egy ismerősénél, hol az erdőben aludt.

(Ez is érdekelheti: Általános iskolából és óvodából lopott két betörő Budapesten, lecsaptak rájuk a zsaruk)

Saját bevallása szerint minden egyes nap berúgott, de fogalma sincs, hogy hova tűnhetett a pénz ennyi idő alatt és mennyit költött. A rendőrök egy forintot sem tudtak lefoglalni az ellopott összegből, ugyanis mindet felélte.

V. Gyula ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/szef-lopas-masfel-millio-elitta-bekes-megyei-ferfi/20gnqxg

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?