ápr 26, 2021
20 Views
0 0

A zenészek is két táborra oszlottak a terasznyitás miatt – sok helyen nyoma sem volt felelősségteljes viselkedésnek

Written by

A legfrissebb hírek itt

Szombaton bulizni vágyó fiatalok tömkelege lepte el a belvárost. Hömpölygött a tömeg az Erzsébet téren, csak úgy, mint a belváros többi terasszal rendelkező szórakozóhelyén. A Blikk is a helyszínen volt, ahol össze is futottunk egy-két ismert emberrel, akik mind örömmel fogadták a nagy terasz nyitást.

Az Akvárium klubban például Metzker Viktóriába botlottunk, aki barátaival érkezett, de boldogan üdvözölte rég nem látott ismerőseit is, mint például az Akvárium klubot üzemeltető cég egyik tulajdonosát, a legnagyobb hazai fesztiválokat szervező Lobenwein Norbertet is. Az örömteli találkozóról fénykép is készült:

Betöltés…

De jól esett végre találkozni a rég nem látott barátokkal!!!🙏🏻🤍 Gyere nyár, gyere szabadság!

írta a posztjához Metzker Viktória, akinek bőven volt oka az ünneplésre, hiszen ugyanazon a napon még egy Fonogram díjat is bezsebelhetett.

Így volt ezzel Lobenwein Norbert is, akivel a Blikk élő interjút is készített a helyszínen.

A fesztiválszervező korábban még lemondott az idei buli szezonról, de – ahogyan azt lapunknak is mondta – a hét végi nyitás óta bizakodóvá vált a szakma, ezzel együtt ők is.

“Mindenki úgy van vele, hogy bármikor készen állnak a nyitásra sok fesztivál esetében, például a Balatonon is” – fogalmazott, ugyanakkor hozzátette azt is, hogy a Sziget fesztivál idei megtartására nem lát sok esélyt, mert az ottani közönség elég nagy részét külföldiek teszik ki, rájuk viszont idén még nem számítanak. Végig nézve a hatalmas tömegen, akik a teraszokon ültek, Lobenwein Norbert elégedetten nyugtázta lapunknak azt is, hogy az emberek betartják a szabályokat, ennek ellenére ő személy szerint kifejezetten támogatja azt az ötletet, miszerint csak védettségi igazolvánnyal lehessen majd részt venni a rendezvényeken.

DR BRS és barátai egy Duna parti szálloda tető teraszán ünnepelték a nagy terasz nyitást. A DJ és producer, valamint a vendégek betartva minden szabályt, limitált számban, asztaloknál ülve szórakoztak és beszélgettek, miközben a háttérzenét lemezlovasok biztosították.

Hamarosan én is beállok a dj-pult mögé zenélni, de bulit nem lehet tartani, tánc nem alakulhat ki!

– mondja Béres Attila, azaz DR BRS, majd hozzáteszi, hogy nagyon örül, hogy végre együtt lehet a barátaival.

„Nagyon rég volt már ilyen, éppen ezért nagyon furcsa. Ez olyan, mint a biciklizés, nem felejti el az ember. Nagyon pozitív élmény! Nagyon boldog vagyok, hogy együtt lehetünk! Meg lehet érteni a fiatalokat is, hogy ennyi idő után elindultak és tele van a város és nincs is ezzel semmi baj, ha betartjuk a szabályokat és vigyázunk egymásra.”

– zárta a beszélgetést DR BRS.

Az erről készített élő interjút ide kattintva tudja visszanézni.

Péter Szabó Szilvia a Nox énekesnője már kicsit óvatosabban fogalmazott:

„Döbbenten és egyben rémülten néztem a tegnap készült képeket, videókat szerte az országból, hogy az emberek összezsúfolódva, egymás hegyén-hátán ünnepeltek és nem értem. Félre ne értsetek! Nagyon örülök, hogy végre, lassan visszakapjuk az életünket és ott pislákol a fény az alagút végén. Alig várom ahogy mindenki más is, hisz nagyon megszenvedtünk érte az elmúlt egy évben, mindannyian. De könyörgöm! Felelősséggel, okosan!”

– írja Facebook oldalán.

Betöltés…

„Mindenkivel szeretnék újra találkozni a koncerteken! Féltelek Benneteket… Leszögezem, nem a bulizás és a teraszok nyitása ellen vagyok, véletlen sem! Sőt… Mi is egy teraszon ebédeltünk a családommal tegnap és imádtam, feltöltött. Egy pillanatra még el is feledkeztem minden gondról. Végre, lassan több mint egy év után talán mi is elkezdhetünk dolgozni, élni a hivatásunknak, szórakoztatni Titeket! Mielőbb újra együtt lenni, önfeledten bulizni úgy igazán, ahogy régen, magunk mögött hagyva ezt a szürreális rémálmot. Ezért ne dobjuk ki az ablakon azt, amiért több mint egy éve együtt küzdünk, mert félő, hogy ismét zárás lesz belőle és egy újabb hullám.”

– fejti ki aggódva a véleményét Péter Szabó Szilvia.

Így volt ezzel Curtis is, aki Dominikai nyaralásáról frissen hazatérve, otthonról figyelte az eseményeket.

Tök logikus ,hogy fellépés nem lehet…De mire újra lehetne ,jön az új hullám 👌🏽

– írta Instagram oldalára az alábbi képsorokhoz:

Betöltés…

Csonka András pedig teljesen kiakadt a látottaktól, sőt bejegyzésében egyenesen ostobának nevezte az embereket a felelőtlenségük miatt.

„Úgy gondolom, ez döbbenetes. Természetesen nem a teraszok ellen szólalok fel, hiszen ma én is kiültem, de ez már nem a “hurrányitnakateraszok” érzés. Nyoma sincs társadalmi felelősségvállalásnak. A képen látható generációk még legtöbben oltva sincsenek. A “piknik” után szépen hazamennek a szülőkhöz, nagyszülőkhöz. Aztán kezdődik minden elölről.”

– háborodott fel a színművész.

Betöltés…

„Hogy lehet egyetlen nap alatt elfelejteni, hogy miben élünk hónapok óta, hogy még mindig több ezren fertőződnek meg, és még mindig 200 felett halnak meg naponta, és már rég nem “többségében idős, krónikus beteg”! Hol vannak azok, akik a szabályok betartatásáért felelnek?! Több ezer ember egymás hegyén-hátán. Elképesztő ez az ostoba és érzéketlen hozzáállás az emberek részéről nem csak saját maguk de a közösség felé is!”

– írta közösségi oldalán Csonka András.

Ez is érdekelheti: Terasznyitás: 2-3 hét múlva derül ki, lesz-e böjtje a budapesti tömegjeleneteknek

EXTRA AJÁNLÓ
Szívhez szóló meglepetés: íme egy egyedi ajándék anyák napjára! (x)
Szépség+egészség: Biotin, a hajvitamin, aminek a csontjaink is örülnek (x)

www.blikk.hu/sztarvilag/terasz-nyitas-zenesz-szakma-velemenyek/7n5jwpf

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?