márc 31, 2021
6 Views
0 0

A YouTube kísérletképp nem fogja mutatni egyes videók alatt a negatív visszajelzések számát

Written by

A Google tulajdonában lévő YouTube bejelentette, hogy kísérletképpen elkezdik elrejteni a nemtetszést kifejező “dislike” értékeket egyes videók alól, mivel megszaporodtak a dislike-csürhék által elkövetett kampányszerű támadások, azaz amikor előre egyeztetett módon szálltak meg tömegek egy-egy csatornát vagy videót, és ott koordináltan értékelték le a videókat. A cél ezzel a tartalom-előállítók jóllétének védelme a cég közleménye szerint. 

Az új rendszerben a szerkesztői YouTube Studio oldalán a videót feltöltő felhasználó ugyanúgy látni fogja a pozitív és negatív reakciók számát, ugyanakkor a publikusan elérhető videónál csak a pozitív érték fog látszódni. A YouTube közleménye szerint ugyanis néha már csak az is elég volt egy nagyobb spontán dislike-kampányhoz, hogy egy videónál nőni kezdett a negatív visszajelzések száma, mire válaszul még többen elkezdtek csak ezért negatív visszajelzéseket nyomni. 

A pozitív és negatív értékelési funkció a YouTube szerint alapvetően azért került be a rendszerbe, hogy a tartalmakat előállító felhasználók hasznos visszajelzéseket kapjanak munkájuk minőségéről, de a videómegosztón a negatív visszajelzésekkel való visszaélés időnként már zaklatásszerűen történik a cég szerint. 

Mint a Verge megjegyzi, nemrég az Instagram is elkezdte elrejteni a lájkok számát, hogy ne legyen  annyira hangsúlyosan jelen az oldalon. 

A YouTube egyelőre általuk kiválasztott videók alatt tünteti el a dislike-ok számát, azt nem tudni, hogy mikortól lesz ebből általános modell. 

444.hu/2021/03/31/a-youtube-kiserletkepp-nem-fogja-mutatni-egyes-videok-alatt-a-negativ-visszajelzesek-szamat

Komment írása

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
444 · Tech
banner

Vélemény, hozzászólás?