okt 15, 2020
19 Views
0 0

A Xiaomi gyönyörűen cikizi az Apple-t az iPhone 12 miatt

Written by

Az Apple október 13-án rántotta le a leplet a legújabb készülékeiről, az iPhone 12 termékcsaládról, aminek tagjai az iPhone 12, az iPhone 12 Pro, az iPhone 12 Pro Max és az iPhone 12 Mini. Amellett, hogy az új készülékek – többek között – már támogatják az újgenerációs 5G hálózatokat, különlegességük, hogy a gyártó úgy döntött, ennél a szériánál már nem csomagol töltőfejet és feülhallgatót a telefonok mellé. Az Apple szerint így a csomagolás kisebb, és jobban támogatja a cég környezetvédelmi törekvéseit – a telefonok árain ugyanakkor nem érződik, hogy hiányoznak mellőlük a több ezer forint értékű kiegészítők.

Bár már régóta pletykálták, hogy a cupertinói vállalat meglépi a töltő és a füles elhagyását, a felhasználók egy része felhábodorva fogadta a döntést, az eset pedig lehetőséget adott más cégnek arra, hogy kicsit élcelődjenek az Apple stratégiáján. A kínai Xiaomi pár órával a mobilok leleplezését követően közzé is tett egy posztot a Twitteren, amiben mindenkit emlékeztetnek arról, hogy a nemrég bejelentett csúcskészülékük, a Xiaomi Mi 10T Pro esetében semmi nem marad majd ki a készülék dobozából.

Mindez persze csak addig ügyes marketingfogás, amíg a vállalat vezetősége úgy nem dönt, hogy követi az Apple példáját. Ne feledjük, amikor a Tim Cook vezette cég elhagyta a jack csatlakozót a telefonjairól, születtek hasonló bejegyzések, majd pár hónappal később az almás cégnek beszólogató gyártók is megszabadultak a hagyományos bemenettől. Érdemes tudni továbbá, hogy az iPhone 12 mellé csomagolt töltőkábelek nem használhatók a régi töltőfejekkel, hiszen az új vezeték USB-C-s, míg a korábbi töltőfejek mind USB-A csatlakozóval kerültek forgalomba, szóval ha valaki nem tervezi, hogy komaptibilis töltőfejet vásároljon, az csak a korábbi iPhone-ok mellé járó kábellel tudja majd hálózatról tölteni a telefonját.

24.hu/tech/2020/10/15/iphone-12-xiaomi-poszt-tolto/

Komment írása

Article Categories:
24.hu · Tech
banner

Vélemény, hozzászólás?