ápr 6, 2021
5 Views
0 0

A WHO szerint nem rendkívüli, hogy az argentin elnök oltás után fertőződött meg

Written by

A WHO szerint nem rendkívüli, hogy az argentin elnök oltás után fertőződött meg

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy Alberto Fernández argentin elnök nem egészen két hónappal a Szputnyik V orosz vakcina második adagjának beadása után megfertőződött a SARS-CoV-2 nevű koronavírussal, az ilyen típusú immunizálás nem teljes körű – mondta a szakosított ENSZ-szervezet egyik szóvivője kedden.

Vannak emberek, akik még a beoltás után is megfertőződhetnek

– közölte sajtótájékoztatón Margaret Harris, emlékeztetve, hogy még a Covid-19 elleni leghatásosabb vakcinák esetében is mintegy 10 százalékos a fertőzés veszélye. Harris hangsúlyozta, hogy az oltás nagyon jó eszköz a világjárvány ellen, de a beoltott embereknek továbbra is be kell tartaniuk a távolságtartás és a higiénia szabályait.

Az oltottság miatt a tünetek közepesek

Az argentin elnöki hivatal orvosainak közleménye megerősítette, hogy Fernández vírustesztje pozitív lett. Javarészt a kapott védőoltásnak köszönhetően az államfő tünetei közepesek. Az orosz Gamaleja intézet által kifejlesztett Szputnyik V hatásossága 91,6 százalékos a fertőzések és 100 százalékos a betegség súlyos formái ellen a vakcina klinikai tesztjei során rögzített adatok szerint – emlékeztetett az EFE spanyol hírügynökség.

Forrás: MTI, Fotó: dw.com

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/a-who-szerint-nem-rendkivuli-hogy-az-argentin-elnok-oltas-utan-fertozodott-meg/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?