ápr 7, 2021
6 Views
0 0

A WHO szerint lehet, hogy az AstraZeneca okozta a vérrögöket, de nem biztos

Written by
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

“Különleges kutatásokra van szükség annak megállapítására, hogy teljesen megértsük az oltás és a lehetséges rizikófaktorok közötti lehetséges kapcsolatot” – hangsúlyozták közleményükben az ENSZ egészségügyi szervezetének vakcinákkal foglalkozó szakértői.

A szakértők azt is megjegyezték, hogy ezek “az igen aggasztó jelenségek nagyon ritkák”, tekintettel arra, hogy eddig közel 200 millió embert oltottak be világszerte az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett oltóanyaggal.

A WHO független szakértőkből álló albizottsága, amely szerdán ülésezett, közölte: továbbra is folytatja az új adatok megvizsgálását, a jövő héten ül össze ismét, és “szükség esetén új ajánlásokat ad ki”.

A WHO-szakértők klinikai orvosokból – hematológusokból és más szakorvosokból – álló bizottság felállítását is javasolják, hogy kidolgozzák az AstraZeneca vakcinájával történt oltás után jelentkező atípusos trombózisos esetek diagnosztizálásának és kezelésének a legjobb módszereit.

Röviddel a WHO közleménye előtt az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jutott arra a következtetésre, hogy a vérrögöket az AstraZeneca oltásának “nagyon ritka” mellékhatásának kell tekinteni, és úgy ítélte meg, hogy a vakcina előnyei meghaladják a kockázatait.

Címlapkép: Getty Images

www.portfolio.hu/global/20210407/a-who-szerint-lehet-hogy-az-astrazeneca-okozta-a-verrogoket-de-nem-biztos-477518

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
portfolio.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?