ápr 30, 2021
14 Views
0 0

A washingtoni rendőrséget zsarolják hackerek

Written by

Egy kiberbűnöző banda hétfőn adta hírül, hogy tagjaik feltörték a washingtoni városi rendőrséget, és azt állították, hogy több mint 250 gigabájtnyi adatot loptak el a bűnüldöző szervtől.

A Babuk néven ismert banda az állítást a „hivatalos honlapján” tette közzé, ahol a hackerek az áldozataiktól ellopott fájlok egy részét közzé is tették, hogy így próbálják megzsarolni őket. A céljuk az, hogy az áldozatot ráijesszék a fizetésre, mielőtt a hackerek az összes információt nyilvánosságra hoznák.

Ezúttal nem kommentáljuk a történteket, de az nyilvánvaló, hogy még egy ilyen szervezetnek is hatalmas biztonsági rései vannak, azt tanácsoljuk, hogy minél hamarabb lépjenek kapcsolatba velünk, és fizessenek, különben nyilvánosságra hozzuk ezeket az adatokat

– írták a hackerek.

A hackerek közzétettek néhány adatot, amelyeket állítólag az Metropolitan Police-től loptak el, köztük 

rendőrségi jelentéseket, arcképeket és személyes adatokat a letartóztatottakról,

valamint belső feljegyzéseket. A Babuk által az MPD-től feltört mappák közül például a különféle bandák közti konfliktusokról szóló jelentéseket „szemléztek”.

Elismerték

A washingtoni rendőrség szóvivője hétfő este megerősítette a betörést.

Tudomásunk van arról, hogy illetéktelen hozzáférés történt a szerverünkön. Amíg meghatározzuk a teljes kárt és folytatjuk a tevékenység felülvizsgálatát, addig az FBI-t bíztuk meg az ügy teljes körű kivizsgálásával

– ismerte el a szóvivő egy, a helyi sajtónak küldött e-mailben.

A Babuk néven ismert zsarolóvírus-banda viszonylag új a színtéren, de már eddig is jelentős áldozatokat szedett, többek között a Serco nevű, több milliárd dolláros outsourcing céget ért támadással.

Az Egyesült Államokban legutóbb az Apple-t érte egy jelentős hackertámadás, amelyet a REvil nevű orosz csoport hajtott végre.

(Vice)

index.hu/techtud/2021/04/30/hacker-betores-rendorseg-usa-washington-adatotlopas/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Tech-tudomány
banner

Vélemény, hozzászólás?