ápr 27, 2021
6 Views
0 0

A WandaVision sztárja, Elizabeth Olsen híres ikernővérei miatt akart nevet változtatni

Written by

A 32 éves Elizabeth Olsen eddig a 2021-es év egyik nagy felfedezettje, aki a Marvel Studios első tévésorozatában, a WandaVisionben tette ország-világ előtt tanúságát annak, hogy rendkívüli tehetség. A színésznőt sokan már a Martha Marcy May Marlene című 2011-es drámában felfedezték maguknak, Olsen itt egy szektás lányt alakított, elég megrázó módon. Később feltűnt az Így jártam én című függetlenfilmben, az Így jártam anyátokkal sztárja, Josh Radnor oldalán és a 2013-ban bemutatott Spike Lee-féle Oldboy remake-ben a bájait is megmutatta a közönségnek.

Betöltés…

A színésznő karrierje 2014-ben vett nagy fordulatot, amikor a Godzilla első részében főszerepet kapott és az Amerika Kapitány: A tél katonája után igazi Marvel-sztár lett: a következő években a Bosszúállók: Ultron korában, az Amerika Kapitány: Polgárháborúban és később a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Bosszúállók: Végjátékban is a dühös boszorkányt, Wanda Maximoffot játszotta. A színésznő eközben más filmekben is szerepeket vállalt, a Wind River – Gyilkos nyomon című 2017-es alkotásban visszahúzódó nyomozónőként láthattuk Olsent, az Ingrid új életében pedig gyönyörű, de rongyrázó influenszerként.

Elizabeth Olsen mindig is híres volt amiatt, hogy nem szeretett a sajtóban nyilatkozni arról, hogy milyen volt fiatalon Mary-Kate és Ashley árnyékában élni, akik annak idején sokkal nagyobb sztárnak számítottak, mint ő. A ritka alkalmak egyike, hogy a Marvel-sztár nemrég kivételt tett és a brit Glamournak elárulta, felkapott ikernővérei okoztak neki kellemetlen pillanatokat is.

Betöltés…

„10 évesen nagyon vonzott, hogy meghallgatásokra járjak, de gyorsan rájöttem, hogy ha ott töltöm az időmet, akkor kimaradok a sportkörből, táncórára sem tudok járni, vagy egyéb, tanórán kívüli tevékenységet űzni az iskolában. Ekkortájt úgy gondoltam, hogy nem szeretném, ha összefüggésbe hoznának Mary-Kate-tel és Ashley-vel és azt terveztem, hogyha valaha színésznő leszek, akkor művésznevet választok és Elizabeth Chase-ként fogok mindenhol bemutatkozni” – mondta a színésznő, akinek nővérei 2006-ban abbahagyták a filmezést és azóta a divatiparban dolgoznak.

A legkisebb Olsen-lány nem csak filmes fronton bizonyított, a Facebook Watch legelismertebb sorozatában, a Sorry For Your Lossban emlékezetes módon alakított egy, a férjét gyászoló fiatal nőt. A 2021 elején a Disney+-on debütált, 9 részes WandaVision nagyon hasonló alapfelállást mutatott, csak ezúttal szuperhősös körítéssel. A történetben Wanda Maximoff egy amerikai kisvárost „rabolt” el és mozgatta lakosait bábokként, ha pedig ez nem lenne elég, android szerelmét, Víziót (Paul Bettany) is visszahozta a halálból és családot teremtett maguknak. A kertvárosi idill persze nem tartott sokáig, a kártyavár összeomlott, és a végén a Skarlát Boszorkány elszabadult. Bár a produkció igazi közönségkedvenc lett, a WandaVisiont lezárt egészként kell kezelnünk, az amerikai sajtó szerint ugyanis a Marvel Studios nem tervez második évadot belőle.

Betöltés…

Ahogy azonban a Sólyom és a Tél Katonája a mozivásznakon az Amerika Kapitány 4. részével folytatódik majd, a Skarlát Boszorkányt a Doctor Strange 2-ben láthatjuk viszont. A színésznő szerint a produkció „egy eszement film lesz, olyan hangulattal, mint egy horror show-é.” Elizabeth Olsen korábban úgy fogalmazott, hogy a 2022 márciusában érkező, Sam Raimi által rendezett Doctor Strange in the Multiverse of Madness közvetlen folytatása lesz a WandaVisionnek, ami nagyszerű hír a sorozat rajongóinak.


Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Nem csak az arcukra használják a nők: íme, az intim hidratálás titkos fegyvere (x)
Diétával a hüvelygomba ellen? Utánajártunk! (x)

www.blikk.hu/streaming/wandavision-elizabeth-olsen-disney-plus-nevvaltoztatas/5ewznkq

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?