máj 30, 2021
9 Views
0 0

A világ vezetői több országot szeretnének bevonni az általános felmelegedés elleni harcba

Written by

Dél-Korea – amely nemrégiben jelentette be, hogy csökkenteni kívánja a szénnel kapcsolatos nemzetközi programok finanszírozását -, egyre nagyobb szerepet kíván játszani az éghajlatváltozás elleni harcban.

“Dél-Korea felelős szerepet fog játszani, hogy betölthesse a híd szerepét a fejlődő és a fejlett országok között” – jelentette ki a Partnerség a zöld növekedésért és a 2030-as világcélokért (P4G) címet viselő csúcstalálkozót megnyitva Mun Dzse In államfő.

A kétnapos csúcstalálkozó az állami, önkormányzati, illetve magánpartnerségekre összpontosít, elsősorban a fejlődő országokban.

Angela Merkel német kancellár felszólította az országokat, hogy fokozatosan szüntessék meg a fosszilis tüzelőanyagoktól való függésüket, és figyelmeztetett, hogy az éghajlatváltozás legalább annyira veszélyezteti az emberek életétét és a gazdaságot, mint a Covid-19-járvány.

A német kormány májusban fogadott el egy tervet, amely szerint már 2045-re szeretnék elérni a karbonsemlegességet.

Az afrikai országoknak nem szabad “bezárkózniuk” a fosszilis energiaforrások világába, és tudniuk kell haladni a világ többi részével – jegyezte meg Emmanuel Macron, aki szorgalmazta, hogy minél több eszközt vessenek be a megújuló energiaforrásokba történő nagyszabású befektetésekbe.

“Nincsen szó nemzetközi partnerségről, ha egyesek a túlélésért küzdenek” – hangsúlyozta António Guterres ENSZ-főtitkár. “A klímaváltozás elleni küzdelem segíteni fog megvédeni a legsérülékenyebb embereket a következő válságban, és nagyban támogatja a munkahelyek teremtését a világjárvány után” – tette hozzá.

MTI

hirtv.hu/hirtvkulfold/a-vilag-vezetoi-tobb-orszagot-szeretnenek-bevonni-az-altalanos-felmelegedes-elleni-harcba-2522514?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?