okt 13, 2020
20 Views
0 0

A világ tíz legjobb szimfonikus zenekara között a Budapesti Fesztiválzenekar

Written by

A világ tíz legjobb szimfonikus zenekara között a Budapesti Fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) – egyetlen magyar együttesként – bekerült a világ tíz legjobb szimfonikus zenekara közé a BBC klasszikus zenei magazinjának listáján.

A BBC Music Magazine online kiadása, a Classical Music sorrendet nem határoz meg, ábécérendben tünteti fel az általa legjobbnak ítélt szimfonikus zenekarokat a világon – olvasható a BFZ MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.

Mint írják, az impozáns listán szereplő együttesek között van a Budapesti Fesztiválzenekar mellett a müncheni Bajor Rádiózenekar, a Berlini Filharmonikusok, a Hallé Orchestra, a lipcsei Gewandhaus Zenekara, a Londoni Szimfonikus Zenekar, a Los Angeles-i Filharmonikusok, a Santa Cecilia Nemzeti Akadémia Zenekara, a Royal Concertgebouw és a Bécsi Filharmonikusok.

A BBC klasszikus zenei magazinjának cikke kiemeli, hogy Fischer Iván dinamikus vezető, aki nem a megszokott szabályok szerint játszik, épp ezért olyan eredményes. Arra is kitérnek, hogy a zenekar tagjai kortárs és régi zenét, sőt, népzenét is játszanak, ami óriási szabadságot ad a muzsikusoknak – ezt az élményt forgatják vissza nagyzenekari játékukba is.

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20201013-a-vilag-tiz-legjobb-szimfonikus-zenekara-kozott-a-budapesti-fesztivalzenekar

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?