máj 27, 2021
14 Views
0 0

A világ második legmagasabb felhőkarcolóját szeretné felépíteni a Gazprom

Written by

Az orosz gázipari óriás, a Gazprom bemutatta azokat az építészeti terveket, melyek a világ második legmagasabb felhőkarcolójához készültek. A vállalat Szentpétervár szélén szeretné felhúzni a 703 méter magasra megálmodott Lahta Centr 2 nevű épületet.

A Moscow Times cikke szerint a 703 nem véletlenül jött ki: 1703-ban alapították meg hivatalosan Szentpétervár városát.

A Gazprom Lahta Centr nevű épülete a maga 462 méterével 2018-ban lett kész Szentpétervár külvárosában, ez lett Oroszország és Európa legmagasabb épülete. A tervek szerint amint végeznek a belsőépítészeti munkákkal, ez lehet majd a vállalat székhelye.

A most bemutatott tervek alapján az új épületnél csak a Dubajban található 828 méteres Burdzs Kalifa lenne magasabb, de a Gazprom közleménye szerint az ő épületükben lenne a világ legmagasabb kilátó pontja, 590 méter magasan. (A dubaji épület legmagasabb látogatható kilátója 555 méter magasan fekszik.)

A felhőkarcoló tervét a Gazprom a szentpétervári vezetésnek mutatta be, amikor a városfejlesztési tervekről volt szó, de arról egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhetne el az építkezés.

444.hu/2021/05/27/a-vilag-masodik-legmagasabb-felhokarcolojat-szeretne-felepiteni-a-gazprom?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Categories:
444
banner

Vélemény, hozzászólás?