okt 16, 2020
12 Views
0 0

A tudósok rájöttek: ez a vércsoport adhat nagyobb védettséget a koronavírussal szemben

Written by

A koronavírus-járvány során a kínai kutatóknak feltűnt, hogy egyrészt átlag feletti az A-vércsoportba tartozó Covid-páciensek száma, másrészt a mintákból arra a következtetésre jutottak, hogy a nullás vércsoport bizonyos védelmet jelent.

(A legfrissebb hírek itt)

A nyár során német és norvég tudósok is bemutatták kutatásaikat, melyek szerint az A-vércsoportúaknak 50 százalékkal nagyobb esélyük van arra, hogy súlyosabb lefolyású legyen esetükben a koronavírus-fertőzés, mint a többi vércsoportnak. A nullás vércsoportúak a vizsgálatok szerint 50 százalékkal védettebbek a komolyabb megbetegedéssel szemben. Hasonló következtetésre jutottak a grazi szakértők is.

Kutatási eredményeink kimutatták, hogy a nullás vércsoportú emberek statisztikailag jelentősen kisebb eséllyel betegszenek meg koronavírussal, mint a többi vércsoportú egyének – írják az osztrák kutatók.

Az eddig rendelkezésre álló adatok azt a feltételezést támasztják alá, hogy a vírus a vércsoportrendszereken belüli különböző szerkezetekkel különbözőképpen lép kapcsolatba – fejtette ki Matzhold kutatóorvos, aki azt is hozzátette: ennek ellenére a nullás vércsoportú embereknek is ugyanúgy kell védekezniük a fertőzés ellen.

Most a háttérben zajló mechanizmusokat kell a továbbiakban feltárni – tette hozzá a kutató.

(MTI)

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Újra a csúcson? Ezzel rukkolt elő a Huawei (x)
Hogyan lehet olcsóbban vásárolni kozmetikumot? Íme a titok! (x)

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/vercsoport-vedettseg-koronavirus-tudosok/376w4z8

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?