nov 21, 2020
20 Views
0 0

A tiltótábla ellenére kanyarodott: két autót is lezúzott az ismert híradós – Itt vannak a képek a helyszínről

Written by

– Hirtelen hatalmas csattanásra, éktelen dudálásra figyeltem fel séta közben. Ahogy odakaptam a fejem, láttam, hogy három autó ütközött, hirtelen nem is értettem, miként történhetett. Két megrongálódott autó állt egymás mellett, a harmadik velük szemben, ilyen elvileg nem történhetne – mesélte a Blikknek olvasó-riporterünk, Edit, aki fotót is készített, szemfülességéért jár a 10 ezer forint.

(A legfrissebb hírek itt)

A képeken is látszik, a légzsákok kinyíltak, talán ennek is köszönhető, hogy mindenki ép bőrrel úszta meg a kellemetlen kalandot.

– A két vétlen autós azonnal kipattant a kocsiból, úgy tűnt, mindannyian jól vannak. A harmadik autó, egy régebbi Mercedes sofőrje később szállt ki. Bár mostanában kevesebbet látom, egyből megismertem Nika György tévést. Ahogy hallottam, először ő sem értette, mi történhetett. A többiek magyarázták, hogy nem fordulhatott volna be – folytatta a szemtanú.

Nika György figyelmetlen volt, balesetet okozott

Nika György figyelmetlen volt, balesetet okozott

A helyzet tisztázása érdekében rendőrt hívtak, és Nika György belátta, hogy hibázott, a helyszínre érkező rendőrök meg is büntették.

„A baleset okozásáért a balra szabálytalanul közlekedő autó vezetője a helyszínen elismerte a felelősségét, így a bekanyarodás szabályainak megszegése miatt az intézkedő rendőrök a helyszínen megbírságolták” – írta megkeresésünkre a BRFK kommuniká­ciós osztálya.

A televíziós elismerte, valóban hibázott a szituációban.

Egy dupla kereszteződésnél valóban rossz helyen fordultam balra, mert nekem zöldet mutatott a lámpa. Mint később kiderült, ennek ellenére ott nem szabad abba az irányba fordulni. Miután megnéztem a táblát, elismertem a hibámat, még azelőtt, hogy a rendőrök kiérkeztek volna. Szerencsére senki sem sérült meg és az egyenruhások is roppant korrekten jártak el. Nagyon sajnálom a történteket – mondta a Blikknek Nika György.

Grafikánkon az látszik, a szabá-lyosan közlekedő autóst várat-lanul érhette Nika manővere /Grafika: Séra Tamás

Grafikánkon az látszik, a szabá-lyosan közlekedő autóst várat-lanul érhette Nika manővere /Grafika: Séra Tamás

Pénzbírsággal számolhat

– Mivel a baleset egyik elszenvedője sem szerzett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, így ez nem minősül bűncselekménynek, szabálysértésről van szó. A büntetési tétel akár ötvenezer forint is lehet, amelyet csekken kell fizetni, valamint a vétkes büntetőpontot kaphat – mondta lapunknak az esettel kapcsolatban dr. Szilágyi Roland ügyvéd.

A televíziós Mercedesét tréler szállította el a baleset helyszínéről /Fotó: Olvasóriporter

A televíziós Mercedesét tréler szállította el a baleset helyszínéről /Fotó: Olvasóriporter

Tíz éve motorral ütközött

Nika György 2010 szeptemberében a Lánchíd és a Margit híd közötti feljáró közelében ütközött egy motorossal. Személyi sérülés nem történt, de akkor is rendőrt kellett hívni, hogy megállapítsák, ki a felelős. – Én hívtam ki a rendőrséget, amire nem azért volt szükség, mert bárki is megsérült, inkább a helyzet tisztázására. Ezt nem az én dolgom megállapítani – mondta akkor a Blikknek a televíziós.

Blikk Megmondó

EXTRA AJÁNLÓ
Lecsapott a Black Friday! Ezen a webshopon minden szuper olcsó lett (x)
Döbbenet: így hat a szmog az egészségünkre! (x)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/nika-gorgy-karambol-autobaleset/ftm8ep0

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Vélemény, hozzászólás?