máj 4, 2021
2 Views
0 0

A Telekom megszüntette az emelt díjas SMS-t

Written by

Egy rövid közlemény jelent meg a Magyar Telekom hivatalos oldalán, melyben arról írnak, hogy

a küldött emelt díjas SMS és a fogadott emelt díjas SMS-szolgáltatásokat megszüntették, azok 2021. április 30. után már nem elérhetőek az ügyfelek részére.

A cég azért döntött az emelt díjas SMS kivezetése mellett, mert az elmúlt években számos alkalommal használták félrevezető, megtévesztő szolgáltatásokhoz – mondta el a Telex.hu kérdésére Prónay Kinga, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatóságának munkatársa.

Prónay Kinga hozzátette, az emelt díjas SMS szolgáltatás sok esetben okozott kárt az előfizetőknek, amit a Magyar Telekom jóváírásokkal igyekezett orvosolni. Így viszont ellehetetlenült a biztonságos és gazdaságos szolgáltatás.

A cég szerint a visszaélések visszaszorítása, kivédése az emelt díjas SMS-t biztosító platformon komoly fejlesztéseket igényelt volna, miközben más fizetési megoldások is rendelkezésre állnak ezeknek a tartalmaknak az elérésére.

A közleményben kiemelték, hogy az emelt díjas SMS kivezetése nem érinti a telefonos adományvonalakat, ezek továbbra is elérhetőek.

A Telekom szerint az emelt díjas SMS szolgáltatás forgalma átlagosan nagyjából havi 100 ezer SMS volt.

hvg.hu/kkv/20210504_telekom_emelt_dijas_sms#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?