márc 4, 2021
8 Views
0 0

A súlyos koronavírusos betegek 90%-a bevándorló Németországban

Written by

Konyhai eszközökkel csörömpölve tiltakoztak a német étterem tulajdonosok a koronavírus elleni korlátozások ellen. A tüntetők az előírt távolságtartási és maszkviselés szabályok betartása mellett vonultak a düsseldorfi parlament épülete elé, hogy hangot adjanak elkeseredésüknek. A legtöbben arról számoltak be, hogy vállalkozásuk a csőd szélére került az elrendelt bezárások miatt.

A szövetségi és a tartományi kormányok szerda este egy öt szakaszból álló lazítási tervet tett közzé, amit a járványhelyzettől függően fognak végrehajtani.

A menetrend szerint az első szakaszban óvintézkedések mellett újranyithatnak a fodrászatok, majd sorban a különböző kisebb üzletek, kozmetikai szalonok, múzeumok. A vendéglátás, a kulturális és sportlétesítmények majd az áprilisban induló negyedik, illetve ötödik szakaszban indulhatnak újra.

A kancellár szavait támasztják alá a legfőbb német közegészségügyi intézmény adatai is. A Robert Koch Intézet szerint ugyanis továbbra is emelkednek a fertőzés gyakoriságára és az új regisztrált fertőzöttekre vonatkozó adatok.

Az intézmény vezetője ugyanakkor egy másik statisztikára is felhívta a figyelmet: Thomas Voshaar arról számolt be, hogy az intenzív osztályokon kezelt, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek több min 90 %-a bevándorló hátterű. Az intézet igazgatója szerint ennek oka elsősorban a migránsok rossz higiéniai életkörülményei, emellett nem tartják be a maszk-illetve kesztyűviselésre vonatkozó szabályokat. Probléma az is, hogy a migráns közösségekhez nem jutnak el a járvánnyal kapcsolatos információk. A német orvos szerint a szövetségi kormány ugyanakkor szemet huny a probléma fölött, mert nem akarja kiélezni az ezzel kapcsolatos vitákat, ezért ezeket a pácienseket „kommunikációs nehézségekkel küzdő betegek”-nek kell nevezni.

HírTV

hirtv.hu/hirtvkulfold/a-sulyos-koronavirusos-betegek-90-a-bevandorlo-nemetorszagban-2517953?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?