jún 8, 2021
12 Views
0 0

A sanghaji Fudan Egyetem egyik oktatója meggyilkolta az egyetemre kinevezett párttitkárt

Written by

A kínai sajtó számolt be arról, hogy hétfőn őrizetbe vették a sanghaji Fudan Egyetem egyik oktatóját, mert a gyanú szerint a férfi az egyetem kampuszán belül meggyilkolta egy kollégáját.

A kínai állampárt irányítása alatt álló Global Times arról írt, hogy egyelőre nyomozás zajlik az ügyben, és nem tudni részleteket. A kínai közösségi oldalak beszámolóit is szemléző Greater China Journal ugyanakkor arról ír, hogy az egyetem egyik matematikaprofesszora, Csiang Venhua késelte halálra a Kínai Kommunista Párt intézménybe kinevezett párttitkárát, Vang Jongcsent.

A beszámolók szerint a tanszék elégedetlen volt Csiang oktatói teljesítményével, és ezért meneszteni készültek, Csiang azonban úgy érezte, hogy Vang tehet erről, és bosszút akart állni rajta.

Csiang a rendőrségnek beismerte a tettét. Elmondta, hogy Vang évek óta rosszul bánt vele, és ebből lett elege. A Fudan Egyetemen a kinevezett párttitkárok dolga, hogy biztosítsák az oktatók és a diákok hűségét a párt felé.

444.hu/2021/06/08/a-sanghaji-fudan-egyetem-egyik-oktatoja-meggyilkolta-az-egyetemre-kinevezett-parttitkart?utm_source=rss_feed&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_syndication

Komment írása

Article Tags:
· · · · ·
Article Categories:
444 · Külföld
banner

Vélemény, hozzászólás?