máj 7, 2021
24 Views
0 0

A Real Madrid, a Barcelona és a Juventus ellen fegyelmi indul, a többi szuperligás klubbal megegyezett az UEFA

Written by

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken a Szuperliga 12 alapító klubjából kilenccel megállapodott a visszaintegrálódás feltételeiről, a másik három viszont fegyelmi eljárás elé néz – adta hírül az MTI.

Az UEFA közleményéből kiderül, hogy a hat angol klub mindegyike, azaz a Manchester United, az FC Liverpool, a Manchester City, a Chelsea, a Tottenham Hotspur és az Arsenal, valamint az olasz AC Milan és Internazionale, illetve a spanyol Atlético Madrid aláírta az úgynevezett „klub kötelezettségvállalási nyilatkozatot”, amely magában foglalja a „reintegrációs lépéseket”. Mivel a két spanyol óriás, a Real Madrid és az FC Barcelona, valamint a Juventus nem írta alá a kötelezettségvállalást, ellenük fegyelmi eljárást indít az UEFA.

Ezek a klubok gyorsan felismerték hibájukat, és lépéseket tettek az európai futball iránti elkötelezettségük demonstrálása érdekében

– közölte Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke, aki arról is beszélt azokkal a klubokkal külön fog foglalkozni az UEFA, amelyek továbbra is részt vesznek az úgynevezett Szuperligában.

A visszalépő kilenc klub vállalta, hogy minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy lezárja kapcsolatát a Szuperligával, egyúttal a jó szándék gesztusaként a többi klubbal együtt összesen tizenötmillió euró adományt fordít a gyermek- és ifjúsági futballra európai és brit közösségekben. Az egyezkedők azt is elfogadták, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligája- vagy Európa-liga-szereplés után járó pénzük öt százalékát visszatartja az UEFA, illetve 

százmilliós büntetést vállaltak arra az esetre, ha ismét engedély nélküli versenysorozatban akarnak szerepelni, és ötvenmillióst, amennyiben nem teljesítik a kötelezettségvállalási nyilatkozatban vállalt egyéb feltételeket.

Az Index beszámolt róla, hogy korábban Florentino Perez, a Real Madrid és a Szuperliga elnöke azt közölte, hogy a klubok nem léphetnek ki, csupán a nyomás hatására ezt kellett mondaniuk. A Spiegel című lap beszámolója szerint a Szuperliga csapatai 23 évre kötelezték el magukat 167 oldalas szerződésükben, amely szerint legkorábban három év elteltével és csak büntetési díj ellenében lehet kilépni. 

Florentino Pérez elnök szerint a klubokat szerződés kötelezi, különben sincs sok választásuk.

index.hu/sport/2021/05/07/uefa-szuperliga-klubbok-megegyezes-real-madrid-fc-barcelona-juventus-florentino-perez/

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Sport
banner

Vélemény, hozzászólás?