márc 29, 2021
6 Views
0 0

A PPF bejelentette, kit neveznek ki a helikopter-balesetben meghalt cseh milliárdos helyére

Written by

Az alapító Petr Kellner halála nincs hatással a PPF Csoport napi működésére, folytatják a befektetéseiket, és követik a cég jövőképét – közölte a pénzügyi befektetői csoport hétfőn az MTI-vel. A közleményben bejelentették, hogy Ladislav Bartoniceket, a PPF Csoport egyik részvényesét nevezték ki a csoport összes tevékenységének irányítására a tulajdonos Petr Kellnert halálát követően.

A The New York Times hétfőn arról számolt be, hogy egy alaszkai helikopter-balesetben meghalt Petr Kellner milliárdos üzletember, akit a Forbes magazin a leggazdagabb csehként tartott számon. Kellner halálát hétfőn Jitka Tkadlecová, a cseh üzletember tulajdonában lévő PPF pénzügyi befektető csoport szóvivője is megerősítette. Korábbi hírek szerint a helikopter szombaton kora este zuhant le, a balesetben öt ember meghalt, köztük az 56 éves Kellner.

Petr Kellner a PPF Group pénzügyi befektető csoport többségi tulajdonosa volt, övé a PPF részvényeinek 99,93 százaléka. Magánvagyonát a Forbes magazin tavaly év végén 293 milliárd koronára (11,2 milliárd euróra) becsülte. A prágai székhelyű PPF Group három kontinens számos országában vállalkozik a legkülönbözőbb ágazatokban. Többségi tulajdonosa egyebek között a lakossági kölcsönöket nyújtó Home Credit csoportnak, a cseh Nova és a szlovák Markíza kereskedelmi televíziónak.

A PPF tavaly vette meg a Central European Media Entreprises (CME) csoportot, amelynek az említett két nagy televíziós társaság mellett egyebek között további televíziók, az O2 mobilszolgáltató, az Air Bank és a Skoda Transportation Services is tagja. A CME aktívumainak értéke a cseh sajtó szerint 48,6 milliárd euró. A PPF Csoport 2018 júliusában megvásárolta a Telenor távközlési cég leányvállalatait Magyarországon, Bulgáriában, Montenegróban és Szerbiában. A következő évben a PPF Csoport eladta a magyarországi Telenor cégek, a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate 25 százalékát az Antenna Hungáriának. A partnerek új holdingot hoztak létre, amely vegyesvállalatként működik a PPF 75 és az Antenna Hungária 25 százalékos tulajdonában.

hvg.hu/gazdasag/20210329_ppf_csoport_petr_kellner_helikopter_baleset#rss

Komment írása

Article Categories:
hvg.hu
banner

Vélemény, hozzászólás?