jún 10, 2021
10 Views
0 0

A politológus szerint már megvan az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje

Written by

A politológus szerint már megvan az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje

De facto már megválasztották Karácsony Gergelyt ellenzéki miniszterenök-jelöltnek – jelentette ki a politológus a Spirit Fm Aktuál című műsorában. Ceglédi Zoltán szerint az egyes jelöltek pozíciója nagyon különbözik, egyedül a főpolgármester az, aki a teljes ellenzéki palettát képviseli.

Úgy fogalmazott: a Momentum fiataljait, a Team Dobrevet, a jobboldali értékeket ötvözik majd Karácsony Gergely összefogásában. Az elemző azt mondta: a kommunikációban most az látszik, hogy az ellenzék meg tudja mozgatni az embereket. A győzelmüknek két előfeltétele van: a népszavazás, és hogy megépül-e a Fudan Egyetem, és ebben mekkora szerepet vállal az ellenzéki összefogás. Ceglédi Zoltán azt mondta: a következő országgyűlési választásra mindkét tábor keresi a témákat, amelyekkel foglalkozhatnak.

Az előválasztással kapcsolatban azt mondta: az most fog kiderülni, hogy létezik-e az úgynevezett általános ellenzéki-szavazó, mert az ő elszántságukat nem vonja kétségbe semmi. Az a jelöltszám-csökkenés, amelyet most látunk, előrevetíti a 2022-es választás utáni pártszám-csökkenést is: nem lesz ennyi ellenzéki párt – jelentette ki Ceglédi Zoltán.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg. 

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210608-a-politologus-szerint-mar-megvan-az-ellenzek-kozos-miniszterelnok-jeloltje

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?