márc 29, 2021
8 Views
0 0

A Pikó András vezette Józsefvárosban kerékbilinccsel díjazták a várandós kismama oltakozását

Written by

A Pikó András vezette Józsefvárosban kerékbilinccsel díjazták a várandós kismama oltakozását

Kerékbilincset kapott a hétvégén a Pikó András vezette kerületben egy várandós kismama, aki a Semmelweis Egyetem oltópontjára érkezett vakcináért, vidékről. Az extra oltópontra olyan sokan érkeztek, hogy a környéken sehol sem volt szabad parkoló, ezért arra az időre, míg az oltást a szintén várandós kismama utastársával megkapják, autóját egy turista buszok számára kijelölt, használaton kívüli parkolóban hagyta. A bilincset másfél óra utánajárás, telefonálgatás után sikerült levetetni, ekkor tudtak csak hazaindulni. A történtek után a jövendőbeli nagypapa kereste meg a PestiSrácok.hu szerkesztőségét. Azt mondta, megható látni azt a felelősségtudatot, az anyaoroszlán küzdő szellemét, ahogy a kismamák gyermekükért is fontosnak tartják, hogy mielőtt megkapják a vakcinát és azonnal éltek a lehetőséggel, ahogy számukra oltópont nyílt. Ugyanakkor arra az erkölcsi mélységre, amikor oltásra érkező kisgyermekes anyukákat, várandós édesanyákat büntetnek, megfelelő szavak sincsenek a szótárban. 

Megszokhattuk már, hogy az oltásellenes ellenzék konkrétan bármire, sőt, még annál is többre képes. Ahogy azt némely politikusuk nem is rejti véka alá, nekik az a jó, mert abban van számunkra politikai haszon, ha kudarcot vall a kormány járványkezelése, kvázi minél többen meghalnak. Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere még vissza is küldött 8000 Syhopharm vakcinát, mondván a háziorvosoknál nem akadt jelentkező, akinek beadják. Ezzel csak durván 4 falunyi embertől vették el a lehetőségét annak, hogy védettek legyenek a súlyos esetekben halált okozó vírus ellen. Ezúttal Józsefváros vezetésénél gurult el a gyógyszer: Pikó András, az ellenzéki pártok által támogatott polgármester kerületében a hétvégén a kismamáknak kijelölt oltópont környékén grasszáltak a parkolóőrök és olvasóink elmondása szerint vadásztak a tilosban parkolókra. 

Akadhatott dolguk bőven, ugyanis a Semmelweis Egyetem által várandós és szoptatós kismamák számára megnyitott extra oltópontra a meghirdetett napon, március 26-án reggeltől folyamatosan érkeztek nagy számban az édesanyák. Szabad parkolóhelyet állítólag sehol nem lehetett találni a közelben. A pár hónapos kicsinyükkel vagy nagy pocakkal érkező anyukák nyilván nem szerettek volna tömegközlekedési eszközre zsúfolódni, és valljuk be, ilyen állapotban túl sokat gyalogolni sem lehet könnyű, maszkban.

Szerkesztőségünket egy felháborodott nagypapa kereste meg, akinek a lánya egy másik várandós kismamával együtt indult az oltásért. Mivel sehol sem találtak szabad parkolót, a gépkocsit egy turistabuszoknak kijelölt öbölben hagyta, gondolván, nem lehet útban a gépjármű akkor, amikor a turistabuszok majd egy éve nem járnak és turisták sem lehetnek közel-távol sehol. Három órát vártak a vakcinára. Mire visszaértek az autóhoz, azon még csak nem is mikuláscsomag, azaz büntetésről szóló cédula, hanem kerékbilincs éktelenkedett, amit csak másfél óra elteltével tudtak leszereltetni, hogy hazaindulhassanak vidékre.

A nagypapa azt mondta, megható az édesanyáknak az a felelősségtudata, az az erős anyai ösztön, ami a kicsinyét védő anyatigris harciasságát idézi – így indultak szombaton az anyák a talán túlélést jelentő vakcináért.  Ebben a helyzetben, pláne ha sehol sincs szabad parkoló, az a legkevésbé fontos, hogy szabályosan parkírozza le az autóját az a gyermekét féltő édesanya, aki az első szóra rohan, hogy védelmet szerezzen a gyermekének.

A józsefvárosi közterület-felügyelet ominózus intézkedése. A fotó olvasónk felvétele.

A kismama édesapja, vagyis a büszke nagypapa nyílt levelet írt Pikó Andrásnak, amit változtatás nélkül közlünk:

LiPikóka!! Verőfényes, madárfüttyös, varázslatos tavaszi délelőtt, nagy a nyüzsgés a józsefvárosi utcában. A remény és öröm szele jár, sorra érkeznek az autók. Expedíciók indulnak, várandós és szoptatós édesanyák vonulnak a Korányi Sándor utcában, ki hogyan, babakocsi, hordozó, pici babák, segítő apukák és nagymamák. Megnyílott a kismama oltópont, végre vége lehet az aggodalomnak a várandós és szoptatós édesanyákért, magzatokért és gyermekekért. Megtelik az utca, elvonul a had, de a forgalom sűrűjéből sárganínós közterület felügyelet érkezik, kerékbilincs kerül jó pár autóra. Igen, a mellékutca szélén 20 m hosszan várakozni tilos a tábla, „kivéve autóbusz”. Nem helyi, nem is távolsági, hanem talán turista buszoknak fenntartott hely lehet, itt van a Természettudományi Múzeum. Tudjuk, tilosban nem szabad megállni, de a járványban egy éve bizonyosan nem járt erre turista busz és az autók sem voltak útban senkinek. Igen, meg is lehetett büntetni a vétkeseket, de erre ott van a mikulás csomag. A kismamák oltakoztak, visszatértek, a gyermekek elfáradtak, megéheztek, sírtak, aztán már a nagymamák is sírtak. Nem tudtak elindulni, az autón ott volt a bilincs. És ott is maradt még másfél óráig. Józsefváros. Pandémia. Polgármester Pikó András. Pikó András! Ez nem játék, ez nem a Klub Rádió, ez nem villanyvasút, ez a valódi világ, ahol van remény, emberség és van lelketlen érzéketlen gazemberség! Szóval Pikó takarodj! Egy nagypapa

Megkerestük Józsefváros polgármesterét és megkérdeztük, milyen megfontolásból portyáztak a parkolóőrök ingyenes parkolás idején éppen a várandós kismamák oltására kijelölt extra oltópont körül?

Személy szerint a polgármester elfogadhatónak tartja-e, hogy ingyenes parkolás, boltzár idején ilyen aktívan tevékenykednek a parkolóőrök és semmit sem tolerálva kerékbilincselnek? 

Személy szerint a polgármester elfogadhatónak tartja-e, hogy szünetelő turizmus idején, amikor nem járnak a turistabuszok, kerékbilincset tegyenek egy oltásra érkezett kismama autójára, aki egyértelműen azért állt meg a használton kívüli turistabusz parkolóban, mert sehol sem volt a közelben szabad parkolóhely?

Összesen hány autóst büntettek meg a szombati napon a Semmelweis Egyetem környékén? Amennyiben Pikó András válaszol kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

Vezető kép: olvasónk fotója

#wpdevar_comment_4 span,#wpdevar_comment_4 iframe{width:100% !important;}
pestisracok.hu/a-piko-andras-vezette-jozsefvarosban-kerekbilinccsel-dijaztak-a-varandos-kismama-oltakozasat/

Komment írása

Article Categories:
pestisracok
banner

Vélemény, hozzászólás?