márc 28, 2021
6 Views
0 0

A PDSZ szerint későre csúszott az oltás, az EMMI szerint ha a szervezeten múlik, ebben a tanévben ki se nyitnak az iskolák

Written by

A PDSZ szerint későre csúszott az oltás, az EMMI szerint ha a szervezeten múlik, ebben a tanévben ki se nyitnak az iskolák

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ellenzéki pártnak képzeli magát, és a szakszervezet a három hét múlva esedékes nyitás ellen hangolja a tanárokat, ami szerinte felelőtlen és sajnálatos. Megkeresésünkre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt válaszolta, úgy látják, hogy a pedagógusok oltását követően nem elegendő a kormány által tervezett idő a védettség kialakulásáig, az iskolák megnyitásig. Az ATV Híradó riportja.

Korainak látja az iskolák megnyitását a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője, aki kiemelte nemcsak a tanárok védettsége nem alakul ki április 19-éig, de a be nem oltott diákok is fertőzésnek lennének kitéve az iskolákban.

Gulyás Gergely szombati Facebook-posztjában úgy vélte, a PDSZ ellenzéki pártnak képzeli magát. A miniszterelnökséget vezető miniszter úgy látja, a kormány a PDSZ korábbi kérésének eleget tett, hiszen korábban bezáratta az iskolákat és soron kívül beoltja a tanárokat. Gulyás Gergely szerint ennek ellenére a PDSZ elégedetlen. A miniszter bejegyzésében úgy fogalmazott: “a szakszervezet kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza és a tanárokat próbálja – egyébként sikertelenül- az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni. Ez ékes bizonyítéka annak, hogy a PDSZ-nek mind az iskolai oktatás, mind az általuk képviselt tanárok másodlagosak. Az elsődleges a kormánnyal való konfliktuskeresés. A járvány legnehezebb időszakában is. Ez egyszerre felelőtlen és sajnálatos.”

“Ez még egy finomabb kifejezés a kormány részéről, mert voltunk mi már terrorista szervezethez is hasonlítva” – így reagált Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője Gulyás Gergely bejegyzésére.

“Érdekesen rakja össze a mondatokat Gulyás Gergely, mert természetesen nagyon elégedettek vagyunk a bezárással, azzal nem, hogy mennyire elkésett ez a bezárás, és az oltással is elégedettek vagyunk, de azzal nem, hogy ez ilyen későre csúszott. És azzal meg főként nem, hogy a beoltás után, tehát még a következő oltás előtt vissza akarják terelni a dolgozókat” – fogalmazott Nagy.

Az érdekvédelmi szervezet úgy látja, a szakmai vizsgákat és érettségit is veszélyeztetheti a járványhelyzet, ha az iskolákat idő előtt kinyitják.

Az EMMI Híradónk megkeresésére azt írta, a PDSZ-nek nem fontosak a gyermekek és tanulók érdekei, ha rajtuk múlik ebben a tanévben ki sem nyitnak az iskolák.

atv.hu

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210328-voltunk-mi-mar-terrorista-szervezethez-is-hasonlitva-reagalt-a-pdsz-gulyas-kijelenteseire

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?