ápr 28, 2021
5 Views
0 0

A Parlament elfogadta a nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezés mellett kiálló határozatot

Written by

1692 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 774 399-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 188 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 172-re emelkedett.
Már több mint 3 millió 774 ezer embert beoltottak, közülük 1,7 millióan már a második adagot is megkapták.
Annyi vakcina érkezett már Magyarországra, hogy mindenki számára jut – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.
A statisztikák azt mutatják, hogy a magyar oltási terv kifejezetten sikeres, Magyarország az Európai Unió második legátoltottabb és legvédettebb országa – közölte György István, a Miniszerelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.
Mindenhol csökken a vírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyisége. Úgy látszik, hogy a járvány leszálló ágba került – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője.
Rendkívül hatékonyak a Magyarországon használt vakcinák – hangsúlyozta Kacskovics Imre immunológus Magyarország élőben extra című műsorunkban.
Az országos oltási program részeként az Audi Hungaria megkezdte munkatársainak első körös, koronavírus elleni oltását a vállalat területén.
Megkezdődött a börtönökben a fogvatartottak oltása – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.
Újraindulnak a megelőzést szolgáló népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok – jelentette be az emberi erőforrások minisztere.
Kásler Miklós közölte: május 3-ától újraindulhat az egynapos sebészeti ellátás.
Karácsony Gergely főpolgármester nem kíváncsi az autósok véleményére, a főváros a nyári hétvégéken lezárná az Andrássy utat és a Koós Károly sétányt az autós forgalom elől – közölte a budapesti Fidesz.
Elfogadta az Országgyűlés a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó mentességét lehetővé tevő törvényjavaslatot.
Márciusban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 616 ezer volt, ami 41 ezerrel több az egy évvel korábbinál, és 66 ezerrel az előző havinál – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
A magyar munkaerőpiacon kedvező tendenciák indultak – hangsúlyozta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
Az Országgyűlés határozatában állt ki a külhoni magyar közösségek, valamint az Európai Unió lakosságának közel 10 százalékát kitevő őshonos nemzeti kisebbségek mellett.
Határon túli magyar politikusok üdvözölték a Minority SafePack mellett kiálló parlamenti határozatot.
A kisebbségi ügyekkel foglalkozó vegyes bizottság újraindításával új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter, miután román kollégájával aláírt több kétoldalú megállapodást a gyulai Almásy-kastélyban.
Az Európai Parlament hozzájárult az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti jövőbeli kereskedelmi kapcsolatokat és együttműködést meghatározó megállapodáshoz, amely az EP-képviselők szerint csillapítja a Brexit negatív következményeit.
A nyári utazásokhoz és ahhoz, hogy az élet visszatérhessen a megszokott keretei közé,minden európai uniós tagállam által elfogadott közös uniós, digitális oltási igazolványra van szükség – mondta az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja.
Németországnak és Kínának az Egészségügyi Világszervezet révén kölcsönösen el kell ismernie az új típusú koronavírus ellen használt oltóanyagokat – mondta Angela Merkel német kancellár.
A világon 148,3 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3,1 millió, a gyógyultaké 86 millió a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.
Minden bizonnyal az új típusú koronavírus Indiában felbukkant változata ellen is véd a Pfizer amerikai gyógyszeripari társaság és a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat együttműködésével kifejlesztett vakcina – mondta a német cég vezérigazgatója.
Ukrajnában ismét gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 9500, az előző napinál csaknem 1700-zal több új beteget jegyeztek fel, az elhunytak száma meghaladta a 440-et.
Már a lakosság több mint egyötödét beoltották Szlovéniában – közölte a ljubljanai kormány.
Fokozatosan lazítanak Lengyelországban a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseken májusban.
A brit statisztikai hivatal legújabb becslése szerint az angliai felnőtt népesség csaknem 70 százalékának szervezetében lehet jelen a koronavírus elleni antitest.
Kölcsönösségi alapon három szlovák, két litván és egy-egy lett és észt diplomatát utasított ki az orosz külügyminisztérium.
Ha Oroszországon és a délkelet-ukrajnai szakadárokon múlik, el lehet kerülni a háborút a Donyec-medencében – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Oroszország csak az általa önkényesen elcsatolt Krím félszigetről kezdte el kivonni csapatait, Ukrajna határának közeléből viszont nem – közölte Szerhij Dejneko, az ukrán határőrszolgálat parancsnoka.
Bejelentette lemondási szándékát Arlene Foster Észak-Írország miniszterelnöke.
Rómában a rendőrökkel való összecsapásba torkollott a mozgóárusok utcai tüntetése, akik a szolgáltatások liberalizációjáról szóló európai, úgynevezett Bolkenstein-irányelv ellen tiltakoztak.
Tizenhat óvodást és két óvónőt sebesített meg egy késelő a dél-kínai Pejliu városában.
Az idén eddig 29 700 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan bejusson Magyarországra és 270 embercsempész ellen indult eljárás – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélték azt a 25 éves férfit, aki 2017-ben megpróbálta megölni korábbi barátnőjét – közöltet a Győri Ítélőtábla.
Hamis alibit szolgáltatott emberöléssel gyanúsított barátjának egy férfi Nógrád megyében, az ügyészség mindkettőjükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.
Halálos baleset történt az 54-es főúton, Soltvadkertnél – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
Újra kinyitnak szombattól a Budapesti Közlekedési Központ ügyfélszolgálatai a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren – közölte a társaság.
Bécs és Székesfehérvár felé is leágazhat majd a Budapest-Varsó gyorsvasút – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Közös tévéműsort és közösségi médiára szánt tartalmakat készít ezentúl a Nemzeti Filmintézet és a HírTV a magyar filmekről, a magyar filmipar szereplőiről és a moziba járást népszerűsítő tartalmakról,
A Magyar Film Napjához kötődve új heti filmes magazin indul a HírTV-n Svenk címmel. Az első adás május 1-jén 22 óra 30 perckor lesz.
Kőrösi Ágnes nyolcaddöntőbe jutott a tollaslabdázók kijevi Európa-bajnokságán.
A Szekszárd legyőzte a Sopront a női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1:1-re egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.
Női kézilabda NB I: FTC-Rail Cargo Hungaria – DVSC Schaeffler 31-:29
Férfi vízilabda ob I: Tigra-ZF-Eger – OSC 11:16; Tatabánya – BVSC Zugló 4:18; Debreceni VSE – A-Híd VasasPlaket 1:19
Bejelentette visszavonulását Orbán Éva, a női kalapácsvetés országos csúcstartója.
A legjobbak közé tartozó német DSM is csatlakozott a május 12-én rajtoló magyar országúti kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie mezőnyéhez.

hirtv.hu/magyarorszageloben/a-parlament-elfogadta-a-nemzeti-kisebbsegvedelmi-kezdemenyezes-mellett-kiallo-hatarozatot-2520842?utm_source=feed&utm_medium=rss

Komment írása

Article Categories:
hírtv
banner

Vélemény, hozzászólás?