ápr 7, 2021
2 Views
0 0

A Párbeszéd azt szeretné, ha a parlament plenáris ülésén szavaznának Tordai 8,2 milliós büntetéséről

Written by

A Párbeszéd azt szeretné, ha a parlament plenáris ülésén szavaznának Tordai 8,2 milliós büntetéséről

A Párbeszéd a parlament plenáris ülésének döntését kéri arról, hogy Kövér László házelnök márciusban 8,2 millió forintra büntette a párt frakcióvezető-helyettesét.

Tordai Bence szerdai, online sajtótájékoztatóján az előzményeket ismertetve azt mondta, hogy a kormány tavaly év végén 9,3 milliárd forintnyi fejlesztésre szánt forrást vont el a II. és III. kerületi orvosi szakrendelőktől, ami Varga Mihály felelőssége, mert a pénzügyminiszter tagja a kormánynak, ráadásul a II. és a III. kerület egyéni képviselőjeként került be a parlamentbe.

Tordai Bence hozzátette: a parlament üléstermében arra kérte Varga Mihályt, csatlakozzon aláírásával a Párbeszéd azon kezdeményezéséhez, ami a Hajdú-Bihar megyébe tervezett MotoGP-pályára és a vadászati világkiállításra szánt forrásokból csoportosítaná át az elvont pénzt a rendelőintézeteknek. Ezért a parlamenti ülésteremből távozóban lévő miniszter után ment és “kedvesen, tisztelettudóan” megszólította – idézte fel, elismerve, hogy beszélgetésüket megpróbálta felvenni a telefonjával. Állítása szerint Varga Mihály azonban “meggondolta magát, mégsem ment ki a teremből, visszafordult, és azzal a lendülettel, engem meglökve visszament a helyére”.

A frakcióvezető-helyettes szerint a házelnök ezt értékelte úgy, hogy ő sértette meg az országgyűlési törvényt, és ezért büntette meg több mint nyolcmillió forintra.

Tordai Bence alaptalannak, igazságtalannak, jogtalannak és aránytalannak nevezte a büntetést.

Hangsúlyozta, kezdeményezésükre az esetet a mentelmi bizottságban megtárgyalták, de ott szavazategyenlőség alakult ki, ezért fordulnak a plenáris üléshez. Hozzátette, kérték a bizottságot, hogy nézze meg az ülésteremben működő kamerák felvételeit, de a testület ezt elutasította.

A politikus jelezte: azért is fellebbeztek, hogy kimerítsék a hazai jogorvoslati lehetőségeket, és utána nemzetközi fórumok elé vihessék az ügyet.

8,2 millió forintra büntette a házelnök Tordai Bencét

atv.hu/MTI

Ajánlom

www.atv.hu/belfold/20210407-a-parbeszed-azt-szeretne-ha-a-parlament-plenaris-ulesen-szavaznanak-tordai-8-2-millios-bunteteserol

Komment írása

Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Vélemény, hozzászólás?